2017 nyári táborok

A következő táborok időpontjai:

  1. augusztus 16-20.
  2. szeptember 6-10.

 

Augusztusi tábor:  2017. augusztus 16 – 20.                                          avatamsaka2

Nagyszerűen sikerült a júliusi tábor. (Képeket megnézheted itt) Reméljük, hogy az augusztusi is legalább ilyen örömteli, hasznos és élvezetes lesz!

A tábor ideje:               2017. augusztus 16. 09:00 – augusztus 20. 18:00

Helyszín:                     Tinnye. Szállás házban 21 főig, sátorban teltház esetén a későn jelentkezőknek.

Hozzájárulási díj:          39.000 Ft/ 5 nap vagy 8.500 Ft/nap (lehetőség van csak egyes napokra is jönni.)

A program:                 Fókuszban az Avatamsaka szútra egyes részei lesznek elméleti és gyakorlati oldalról is megközelítve azt. Ezenkívül a test edzésén túl légző és meditációs gyakorlatokat is fogunk végezni, melyeknek célja, hogy felismerjük, hogy az elmének van egy megkülönböztetési, szétválasztási kényszere, illetve ennek meghaladása, amikor a világot már nem szeleteljük fel többé, ahol elmosódik a jó és a rossz közötti határvonal, s felismerhetjük az eszköz és a végcél azonosságát.

Kérjük, hogy email-ben jelezd, ha részt szeretnél venni.

A táborról részletesen:

Az augusztusi tábor egy különleges alkalom lesz az elmúlt évek táborai sorában, melynek része a 10 Hit, mely az Avatamsaka szútra része, amelyre az évek során már többször utaltunk, különösen annak első sorára; Légy „jó” gyakorlók társaságában, melynek fontosságát nem győzzük hangsúlyozni. Hogyan lelhetünk „jó” gyakorlókra? És kik egyáltalán a jó gyakorlók? Egyebek mellett erről is fogunk beszélni és még a másik 9 Hitről és persze az Avatamsaka szútráról, magyarul a Virágfüzér szútráról bővebben, melyről mi anno, 10 éve Heng Chang buddhista mestertől tanultunk.

Az Avatamsaka szútra Indra isten drágaköves hálójának képével szemlélteti a létezők közötti kölcsönhatások végtelen gazdagságát, egymásra épülésük sokféleségét. A szútra egyik tanítása, hogy minden mindennel összefüggésben áll, minden jelenség áthatja az összes többit, ugyanakkor e sokféleségben egyfajta egység van jelen anélkül, hogy saját identitását elvesztené.

E nézet a Rigvédában is megtalálható, melyet több ezer évvel ezelőtt fogalmazott meg eképpen: “A mindenséget fonalak végtelen hálója szövi át. A vízszintes fonalak a térben húzódnak, a függőlegesek az időben. A fonalak minden egyes kereszteződésénél egy-egy személy (kristály) található.” Ez az un. Indra hálója, aki az Idő Ura, ki kozmikus hálójával mindent összegyűjt és minden között spirituális köteléket képez.

Ha az ember egész életében csak az egyik “kristályt” tanulmányozza, akkor az összes többiről is mindent fog tudni, mert mindegyikben mindegyik tükröződik és mindegyikben mindegyik tükröződését is lehet látni.

A tábor másik témája az együttérzés, mely mindig megkülönböztetés nélküliséggel párosul. Amikor két dolgot valamilyen szempontból megkülönböztetünk egymástól, akkor az egyiket előnyben részesítjük a másikkal szemben. Az együttérzés szemével azonban képesek vagyunk egyszerre szemügyre venni az egész, eleven valóságot. Az együtt érző ember minden létezőben önmagát pillantja meg. Ha sok különböző szemszögből tudunk rátekinteni a valóságra, végül mindegyiket meghaladhatjuk, és minden helyzetben együttérzéssel tudunk majd cselekedni.

Júliusi tábor, az Univerzum Érintése

 erintes2

Az ember maga is egy kis univerzum, Univerzum az Univerzumban, más szavakkal mikrokozmosz a makrokozmoszban. Minden, amit kívül érzékelünk, önmagunkban merül fel. Megérint minket egy univerzum, máskor mi érintünk meg másokat a lényünkkel. Érintők és érintettek vagyunk, az érintő is megérintődik az érintés pillanatában, és fordítva. Feloldódnak a határok, összeolvadunk és szétválunk, Önmagunkhoz, az Önvalónkhoz juthatunk. Megtapasztalhatjuk, hogy hol vannak a határaink, azok elillanásával pedig megéljük, hogy mi van azokon túl, így a végtelenség érzésére és bölcsességre tehetünk szert, mely túlmutat önmagunkon.

„Az érintés hiánya sokkal súlyosabb lelki zavarokat okoz, mint a szex hiánya.” –Doris Wolf. Sok ember életéből hiányzik a szex és/vagy a gyengédség iránti igénye nem teljesül. Úgy tartják, hogy a szerelmesek azért is lebegnek a Föld felett, mert sokkal több érintést, ölelést, simogatást adnak egymásnak, mint általában az emberek.

A pszichológusok szerint a jelenlegi társadalmakban egyre ritkább a testi kontaktus, például a kézfogás, még az ismerősök sem ölelik meg egymást, és megrettennek, ha valaki véletlenül hozzájuk ér. Történik mindez úgy, hogy közben a szex teljesen elveszítette tabu jellegét, és mindenhonnan erotikus üzenetek záporoznak ránk. Hogy milyen nagy az emberek vágyakozása a közelség és a testi érintés után, azt mutatják az egyre több városban megszerveződő „ölelés-partik”. Az angolul „cuddle party” néven ismert rendezvények ötlete New Yorkban született, de ma már számtalan ilyet szerveznek a német és osztrák nagyvárosokban is.

Az érintés hatása az egészségre

Egy kutatás során nyulakon kísérleteztek. Zsíros táplálék adásával mesterségesen állítottak elő érelmeszesedést a tudósok. A kísérlet során döbbenten tapasztalták, hogy a nyulak 15%-a káros következmények nélkül fogyasztotta a zsírdús takarmányt. Hosszas vizsgálódás után derült ki, hogy ezt a 15%-ot egy olyan orvostanhallgató etette, aki gyakran simogatta a rá bízott állatokat. A kísérletet többször megismételték, és minden kétséget kizáróan kiderült, hogy akiket simogattak, egészségesek maradtak.

Emberekkel végzett megfigyelések is igazolják, hogy a sokat simogatott, ölelgetett betegek hamarabb gyógyulnak a betegségekből. A fájdalmak csökkenek, a depresszió mérséklődik, a cukorbetegeknél csökken a glükóz szint. A méhen belüli élettől kezdve végig kísér minket egész életünkön keresztül az érintés szükséglete. Az érintés, a simogatás, az ölelés a ringatás, a pelenkázás, az öltöztetés, a fürdetés, a szoptatás, a masszázs, mind lehetővé teszi a folyamatos testi kontaktust. Felnőtt korban a kézfogás, a másik megérintése, megsimogatása, ölelgetés, puszik, összebújás, csókolózás, szeretkezés az életünk nélkülözhetetlen részei.

Elgondolkodtató kérdések:

  • Félsz-e az érintéses intimitástól?
  • Milyen a viszonyod az érintéssel?
  • Milyen gyakran keresed a testi kontaktust pároddal, családtagjaiddal, barátaiddal?
  • Milyen családi mintákat hoztál az érintésről?
  • A szüleid hogyan viszonyultak az intimitáshoz?
  • A pároddal mennyire van összhangban a szexualitás iránti igényetek?erintes

Az Univerzum Érintése gyakorlat ​NEM arról szól, hogy pótoljuk a szexuális vagy/és intim érintést az életünkből. Megtapasztalhatod, hogy hogyan reagálsz bizonyos impulzusokra, megfigyelhet
ed milyen folyamatok játszódnak le benned más-más helyzetben, ami által növekszik az önismereted, kitágulhat az érzékelésed, tapasztalásod és világlátásod.

A júliusi 5 napos tábort az „Univerzum érintése” gyakorlat fókuszában tartjuk és ajánljuk mindazoknak, akik „dolgozni” kívánnak érzelmeikkel, érzelmi intelligenciájukat erősítenék, akik szeretnének tenni saját életminőségük javításáért.

A tábor során az Univerzum Érintése gyakorlaton túl a résztvevők előadásokat hallgathatnak, megismerkedhetnek és részt vehetnek többféle gyakorlatban, megoszthatják egymással tapasztalataikat. Lesz meditáció és testi erősítő, nyújtógyakorlat is, jóga, a szokásos reggeli energetizáló és tea szertartás, valamint viszünk magunkkal egy kis indiai és himalájai energiát is :)

A tábor helye: Tinnye

A tábor ideje: 2017. július 05. 09:00 – július 09. 17.00 (érkezés 09:00 – 09:30)

Jelentkezés: előleget nem kell utalni, de kérjük, csak akkor jelentkezz, ha biztosan jössz, mivel a helyszínen lévő ágyak száma véges. Lehetőség van sátorban is aludni, ha tudsz magaddal sátrat hozni. Jelentkezést az ágyas fekvőhelyre időrendi sorrendben tudunk befogadni.

​Mihamarabb írjatok emailt, hogy együtt lehessünk :)​

Hozzájárulási díj: 39.000 Ft/tábor, amennyiben végig részt veszel. 8.500 Ft/nap, ha egyes napokon jössz. A díj tartalmazza a szállás költségét, napi 3-szori étkezést és az oktatás, szervezés költségét.

Kérjük, hogy gyerekkel/gyerekekkel a vasárnapi napon gyertek.

Várunk szeretettel!

Renáta és István

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »