Egészséges életmód

Az egészség nem csupán a betegség hiánya.

 

Ahhoz, hogy egészséges életet éljünk életmódunk minden aspektusát meg kell vizsgálnunk. Testünk és a körülöttünk lévő világ valamennyi része energiából épül fel. Ahhoz, hogy a testi-lelki-szellemi teljességet elérjük és fenntartsuk törődnünk kell azzal, hogy milyen energiát engedünk magunkba áramolni fizikálisan, érzelmileg és szellemileg egyaránt.

 

Fizikális szinten: Amennyiben kivédjük a negatív energia beáramlását, oda kell figyelnünk arra, hogy a testünkben lévő energia mennyisége elegendő-e mindennapi tevékenységeink számára, illetve a meglévő energiánk megfelelően kering avagy pang valamely területen. Ide tartozik a megfelelő testmozgás, az energetikai gyakorlatok, megfelelő étkezés és életmód

 

Érzelmi szinten: Fogantatásunktól érnek bennünket különböző hatások az élethelyzetekből és azokra adott reakcióinkból kifolyólag, melyek alapján érzelmi mintázatok alakulnak ki bennünk. Ezek a mintázatok egész életünket befolyásolják mindaddig, amíg nem tudatosítjuk azokat, s a hátráltató mintázatokat ki nem tisztítjuk. Ide tartoznak a tanítások, az önfejlesztő kurzusok.

 

Szellemi szinten: Ahogy a fizikai testünknek van egy határa, úgy a tudatunknak is van, melyet gyakorlás útján könnyen megérezhetünk. A megvilágosodott mesterek jellemzője, hogy tudatukat határtalan nagyságúra tágították, így az nem zár ki semmit. Ezért egy bizonyos szint felett megszűnik a különbség a különböző filozófiai vagy vallási nézetek között és egységes nevezőre lelnek.

 

 

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »