Ayurvedikus tisztulás

Mortar with fresh rosemary and dried spicesAz ayurvéda az élet tudománya, természetes gyógymódokon alapuló rendszer ami megtanít minket kik is vagyunk valójában, milyen tulajdonságokkal rendelkezünk kívülről és belülről egyaránt, testtípusunkat prakritinket meghatározza és ennek tudatában megtanítja mi kedvező vagy kedvezőtlen a hosszú élethez, karmánk beteljesedéséhez.

masszazsayAz ayurvédikus masszázs kevésbé ismert, annak ellenére, hogy az indiai ayurvédikus orvostudomány 4000 éve alkalmazza. Célja az egészség megőrzése, a test, érzelmek/gondolatok és a szellem harmóniájának megteremtése, hiszen egészségünk e három pilléren nyugszik. Méregtelenítő, immunerősítő és alakformáló hatását személyre szabott, meleg, aromás és gyógynövény alapú olajokkal és porokkal fejti ki. Az ayurvédikus masszázs különleges abban az értelemben, hogy a biológiai alkattípusok, vagyis a tridósa elvén nyugszik. Tudni szeretnéd melyik típusba tartozol? Töltsd ki a tesztet. A legtöbb betegség a vatta, pitta vagy kapha (tridósa) egyensúly felbomlásának a következménye.

 

 

Az ayurvédikus masszázs egyfajta gyógy- és szépségmasszázs is, hiszen amellett, hogy ellazítja, gyógyítja az elmét és a testet, bársonyossá, puhává teszi a bőrt, ránctalanít, feszesítő és mindenekelőtt fiatalít, ezáltal késleltetve az öregedést. Az ayurvéda szó szerint az “élet tudományát” jelenti, s olyannyira elfogadott, hogy a kínai és nyugati gyógyászat mellett ma is egyike a világ három legnagyobb gyógyászati rendszerének. Az ayurvédikus orvostudomány egyik fontos alappillére a masszázs. Az ayurvédikus masszázs célja, hogy megteremtse a test belső energiáinak egyensúlyát, valamint fontos szerepet játszik az életkor meghosszabbító, élénkítő kúrában is.

Béládi Heléna Indiában való tartózkodása során ismerkedett meg az ayurvedikus tudással, és elhatározta, hogy Magyarországon is megteremti annak a lehetőségét, hogy az emberek élvezhessék az ebben rejlő előnyöket.

Ennek megfelelően két központot hozott létre Brahmayurveda néven: egyet Budapesten, egyet pedig Albertirsán. Mindkét központban lehetőségünk van különböző masszázsokban és terápiás kezelésekben részt venni, míg a budapesti központban egy-két órás időtartamban, addig az albertirsai központban 2-3 hetes időintervallumban tartózkodhatunk. Ez alatt a 3 hét alatt egy complex tisztítókúrát és kezeléstematikát állítanak fel részünkre a saját állapotunkhoz igazodva, melynek része a masszázs, kezelés, jóga és meditáció, valamint az érzelmi és gondolati mintázataink megismerését célzó konzultáció.

.
.

Így a teljes test-érzelem-szellem harmónikus együttműködéséért dolgozunk minden szinten.

brahmayurv

.
IMG_2017

 
.
 

IMG_1761

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masszázsok:

 

 • Abhyanga, meleg olajos masszázs
 • Elakhizi, gyógynövényes masszázs
 • Navarakhizi, risszel töltött batyus masszázs
 • Udvathana, por masszázs
 • Részmasszázsok (fej, hát, térd, talp…)
 • Shirodara, csurgatásos kezelés

Kezelések:

 • Svedana, izzasztásos kezelés
 • Kati vasti, derék kezelése
 • Szépítő arckezelés
 • Ízületek kezelése
 • És még sok egyéb

Dél-Indiából (Kerala) származó masszőröktől kaphatjuk a kezeléseket.

_MG_4122

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »