Egészséges étkezés

Az egészséges étkezés néhány alapszabálya

1. Fizikai hatások:

Táplálkozásunknak tartalmaznia kell az életfunkciókhoz szükséges tápanyagokat (vitaminok, fehérjék, zsírok, ásványi anyagok, szénhidrát, stb.) Sajnos manapság az élelmiszerek nem ugyanazt tartalmazzák, mint régen, ezért nem biztos, hogy a vegyes étrendet fogyasztók bevisznek mindent, amire szükségük van, még akkor sem, ha mindennap eszünk zöldséget-gyümölcsöt. Minden vitamin és ásványi anyag hiányának megvan a maga sajátos tünete, ha ezek valamelyikét tapasztaljuk, érdemes kívülről pótolnunk azokat, ha van rá módunk, preferáljuk a természetes anyagokból összeállított termékeket a szintetikusokkal szemben.

2. Energetikai hatások:

Azzá leszel, amit eszel. Ez a mondás arra utal, hogy minden táplálék tartalmaz egy bizonyos energia minőséget, mely elfogyasztásakor keveredik a mi energiánkkal. Ezért fontos szerepe van a tápláléknak abban, hogy milyen állapotban vagyunk. Testünk és minden élőlény teste magas arányban vizet tartalmaz. A víz információt hordoz és kristályszerkezetére hatással van minden, ami a környezetében történik. A tömegtenyésztésben nevelt állatok teste tartalmazza mindazt az agressziót, félelmet, melyet az állat átél rövid élete és halálának ideje alatt. Amennyiben nem tudunk lemondani a húsevés szokásáról, úgy érdemes külön gyakorlatokat végeznünk ezen negatív energiák közömbösítésére, hogy az ne befolyásolja a mindennapjainkat.

3. Gyakoriság, étkezési időpontok:

Céljaink és életstílusunk tekintetében több étkezési szokás között is választhatunk.

– Mivel a testnek folyamatosan szüksége van tápanyagra, ezért dönthetünk úgy, hogy 3-4 óránként eszünk egy keveset. Ennek van előnye és hátránya is. Előnye, hogy a testünk tudatosítja, hogy nem szükséges tartalékolnia, tehát  nem fogunk meghízni (hacsak nem viszünk be többet, mint amire szükségünk van), másrészt a gyakori de kis mennyiségű étel nem terheli le egyszerre a szervezetet, így elkerülhetjük az étkezés utáni lelassult, álmos időszakot. Hátránya, hogy a gyakori étkezés sok energiát von el a szervezettől, mert az emésztés folyamatossá válik. Azonkívül ha jó minőségű, saját készítésű ételt fogyasztunk, akkor sok időt vesz igénybe.

– Amennyiben napi ritmusunk megengedi választhatjuk azt, hogy napi kétszer étkezünk. Reggel feltöltjük a szervezetünket energiával, majd kora délután 3 óra körül nagyobb mennyiségű, jó minőségű főtt ételt fogyasztunk. Ez esetben estére kiürül a gyomrunk és vékonybelünk, azaz az esti és éjszakai órákban a szervezetünk képes lesz a méregtelenítéssel és önmaga gyógyításával foglalkozni.

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »