Érzelmi alkímia

 2015. június 13-án (jövőhéten szombaton) érzelmi alkímia kurzus lesz. (egy napos elméleti kurzus otthoni gyakorlással)

Az érzelmi alkímia a kognitív és agy tudomány, pszichoterápia, buddhista és védikus pszichológia, valamint tudatosság gyakorlatok integrálása.

 

Az örömteljes, boldog, kiegyensúlyozott, nyugodt és harmonikus élet fenntartásának előfeltétele a belső béke folyamatos fenntartása, még a külső körülmények hatásával szemben is. 

Amik alapvetően megzavarják a belső békénket, azok a zavaró érzelmek. Minden olyan negatív gondolat és érzelem, mint a harag, mérgesség, büszkeség, sóvárgás, mohóság, aggodalom és így tovább megzavarja a belső egyensúlyt, ugyanakkor mérgező hatással bír a fizikai egészségünkre is.

 

Az elme bürokráciája automatikusan megcímkéz minden érzékelést – „gyönyörű, csúnya, furcsa, ismerős, unalmas, érdekes” stb. ez az ítélet aztán felépít egy konstrukciót a valóságról, melytől kezdve előítéletet gyárt és ítél, mellyel megakadályozza a tiszta közvetlen tapasztalást. Egy kellemetlen emlék során védelmi reakciót épít ki, majd radarként pásztáz és amint hasonló helyzet áll elő, már be is kapcsolja a “bevált” reakciót. Mivel tudattalanul működik legtöbbször nincs befolyásunk a helyzetben felbukkant érzelmekre, gondolatokra. Amikor választhatunk kétfajta reagálási mód között, az fog győzni, amelyiknek erősebb a kapcsolati hálója az agyban.

Ezen rejtett minták felfedezése a tiszta tudatosság által lehetővé teszi, hogy újra friss levegőt vegyünk, megváltoztassuk a rögzült hibás mintákat, kikerüljünk a káros körforgásból, újra alakítsuk a tudatunk régi padlását. A már nem hasznos sémák elengedésével a szituációkat úgy láthatjuk ahogy azok valóban vannak, így kapcsolataink javulhatnak, belső egyensúlyunk erősödik, önbizalmunk stabilizálódik.

 
​Várunk Szeretettel!
Helyszín: 2200 Monor, Acsádi u. 66. (Bp-től fél óra autóval, vonattal vagy egy óra busszal​. Egy-egy kurzus során​ á​ltalában telekocsi rendszer működik .)​
Hozzájárulási díj: 9.000 Ft. (mely tartalmazza a hely költségeit, az ebédet és a foglalkozástartás díját)
Kérjük, hogy amennyiben szeretnél részt venni, email-en jelezd részünkre.
Örömteljes napot kívánunk:

Renáta és István

www.aranyhegy.com
Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »