Közösségi műhely

 

Füzet készítési szakkör

fuzet

 

2013. oktbóber 15-tól füzet készítési szakkör indul.

 

A Műhely célja olyan hobbi tevékenységek elősegítése, amelyeket házilag nehéz  megvalósítani. Pl.: nincs hely az otthonunkban, körülményes a szerszámok és az alapanyagok beszerzése, vagy talán csak a rutin hiányzik. De az is lehet, hogy egyedül nincs kedvünk nekiállni alkotni… Éppen ezért a Műhely felszerelése lehetővé tesz több tevékenységet is, és alkalmas arra, hogy kis létszámú szakköröket indítsunk!

 

 

A képen A5 és A4-es méretű keményfedeles füzeteket láttok (oromszegéssel és jelzőszalaggal készítettük), a lapok száma 80 és 200 között változik. A felhasznált papírok különböző művészellátó és hobbi boltokból származnak, feltérképeztünk néhány különleges lelőhelyet!

Némi kézügyességgel könnyen készíthetünk tetszőleges méretű, oldalszámú és borítójú füzeteket, amelyek nemcsak a saját használat során szereznek örömet, hanem ajándéknak is kitűnők… Mindezt a saját kezünket és kreativitásunkat használva, a közös alkotás örömével tehetjük meg!

 

Ugyanakkor a Közösségi Műhely már most alkalmas egyéb tevékenységekre is, például varráshoz vagy barkácsoláshoz is minden szükséges eszköz biztosítva van.
Az év végéig azonban a füzetkészítésre fókuszálunk: a jövő héttől (október 15-től) füzetkötő szakkör indul, ahová várunk Téged is szeretettel! Fontos tudni a szakkörről, hogy év végéig kísérleti jelleggel fog működni, utána a tapasztalatok alapján közösen eldöntjük, hogy folytatjuk-e, esetleg újabb kézműves mesterséggel bővítjük a szakköröket. Ötletek vannak, de minden út az első lépéssel kezdődik!

 

 

Helyszín: Budapest, XIV. Kerület, Ajtósi-Dürer sor 19-21.

Időpontok: minden kedden és csütörtökön este 17 órától 20-ig. A tapasztalatok alapján a foglalkozások tovább is szoktak tartani.
Ha többen jönnétek, úgy lehetőség van arra, hogy egyéb időpontokat is keressünk!

 

Hozzájárulási díj: alapanyag díja + szakkör alkalmi díja + felajánlás adható:

 

  • Egy a fenti képen látható A5-ös füzet elkészítése 350 Ft-ba kerül, ami tartalmazza az alapanyagokat és a vágást (ez az egyetlen lépés, amit géppel kell végezni – hetente fogjuk elvinni a füzeteket vágásra egy könyvkötőhöz vagy nyomdához)
  • A szakkör alkalmi díja 500 Ft, ez tartalmazza az eszközök használatát, bérleti díjat,a fűtést, stb.
  • A folyamatos anyagbeszerzést, a füzetkötés felügyeletét/támogatását önkéntes munkával vállaljuk
  • A felajánlás a gépek amortizációjára, a további fejlesztésekre fordítandók.

 

Jelentkezés: írj, hogy mikor jönnél!       eljtudatosan@aranyhegy.com

 

A műhely használata: ha szeretnéd a műhelyt igénybe venni, de nem füzetkötés céljából, hanem varrásra vagy barkácsmunkára, akkor ezt is megteheted! Az alapvető „szabály” az, hogy ugyanannyi időt ajánlj fel a közösségnek, mint amennyit a saját célodra fordítasz. Így az energia áramolhat!
(Pl.: ha varrsz magadnak egy ülőpárnát, akkor a közösség részére is készíthetsz egyet, persze ennek anyagköltségét a Műhely állja )

 

 

Várunk sok szeretettel!

 

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »