Élj Tudatosan Könyvtár

Üdvözöllek kedves Vendég!
Még nem vagy könyvtártag, vagy nem jelentkeztél be, ezért a könyvtári könyveket egyelőre csak listázni tudod, kölcsönözni nem.
Tag szeretnék lenni
Benézek a könyvtárba
Lázadó lelkek

Idézet a könyvből: Fivérem vagy, mert ember vagy, s mindketten egyazon Szentlélek gyermekei vagyunk; egyformák vagyunk, ugyan abból a földből teremtettek minket. Társam vagy az élet ösvényén, segítőm vagy a rejtett Igazság jelentésének megértésében. Ember vagy és ez elég; szeretlek mint fivéremet. Úgy beszélsz rólam, ahogy akarsz, mert a Holnap elragad téged, és kimondott szavaid alapján ítél majd meg - igazságot szolgáltat majd neked. Bármitől megfoszthatsz, ami az enyém; mohóságom bujtott fel a javak gyűjtésére, de minden a tiéd lehet, ha ez elégedetté tesz. Tégy velem, amit akarsz, az Igazságomat meg sem érintheted. Véremet onthatod, testemet égetheted, de lelkemet nem sebezheted, nem ölheted meg. Láncot verhetsz kezemre, béklyót lábamra, sötét tömlöcbe vethetsz, de a gondolataimat nem teheted rabszolgává, mert ők szabadok, mint a szellő a végtelen égen. A fivérem vagy, s én szeretlek. Templomban áldalak, térdelek a szentélyedben, imádkozom a mecsetedben. Te és én, egyetlen vallás gyermekei vagyunk, mert a vallás ösvényei nem mások, mint a Legfelső Lény szerető kezének szétnyitott ujjai, amelyek mindenkire rámutatnak, mindenkinek lelki teljességet ígérnek, mindenkit befogadnak. Szeretlek az Igazságod miatt, ami tudásodból fakad; az Igazság miatt, amit én, balga révén, nem láthatok. De tiszteletben tartom, miként isteni lényt, mert ez a Lélek teremtménye. A te Igazságod az eljövendő világban találkozhat az én Igazságommal, a kettő elegyedhet, miként a virágok illata, eggyé és egésszé válhatnak, létrehozhatják a végső Igazságot, s ott élhetnek a Szépség, a Szerelem örökkévalóságában. Szeretlek, mert gyenge vagy az erős zsarnok előtt, szegény vagy a mohó gazdag előtt. Sírtam már emiatt, vigasztaltalak; s könnyeim mögül látom, ott vagy az Igazság karjaiban, s mosolyogva megbocsájtasz kínzóidnak. A fivérem vagy, s én szeretlek.
Szerző(k): Kahlil Gibran
Oldalak száma: Nincs adat
Kiadó: Nincs Adat
Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »