Élj Tudatosan Könyvtár

Üdvözöllek kedves Vendég!
Még nem vagy könyvtártag, vagy nem jelentkeztél be, ezért a könyvtári könyveket egyelőre csak listázni tudod, kölcsönözni nem.
Tag szeretnék lenni
Benézek a könyvtárba
Sziddhárta

Idézet a könyvből: - Szerencséd volt! – mondta Kamala búcsúzófélben -, egyik ajtó a másik után nyílik meg előtted. Honnét van ez? Varázserőd van talán? Sziddhárta így szólt: - Tegnap elmondtam neked, hogy tudok gondolkodni, várni és böjtölni, te viszont azt mondtad, mindez nem sokat ér. Igenis sokat ér, Kamala, majd meglátod. Majd meglátod, hogy az erdőből jövő, ostoba samanák sok ügyes dolgot megtanulnak, és sok olyasmit tudnak, amit ti nem tudtok. Tegnapelőtt még bozontos koldus voltam, tegnap már megcsókolhattam Kamalát, hamarosan pedig kereskedő leszek, lesz pénzem és mindenem, amit te fontosnak tartasz. - Persze, persze – helyeselt Kamala. – De mire mentél volna nélkülem? Mi lennél egymagad, ha Kamala nem segítene? - Kedves Kamala – mondta Sziddhárta, és felegyenesedett, mint egy szálfa -, amikor ligetedbe léptem, én tettem meg az első lépést. Én határoztam el, hogy ettől a szépséges asszonytól fogom megtanulni a szerelmet. Attól a pillanattól fogva, hogy az elhatározásom megszületett, tudtam azt is, hogy véghez fogom vinni. Tudtam, hogy segíteni fogsz, tudtam első pillantásodtól fogva, amelyet ligeted bejáratánál vetettél rám. - S ha nem akartam volna? - Akartad. Figyelj csak, Kamala: ha vízbe dobsz egy követ, a kő a legrövidebb utat választja, úgy siet le a vízfenékig. Ugyanilyen az, ha Sziddhártának van egy célja, elhatározása. Sziddhárta nem csinál semmit, vár, gondolkodik, böjtöl, és úgy megy keresztül a világ dolgai között, ahogy a kő átsiklik a vízen lefelé, anélkül, hogy valamit is tenne, anélkül, hogy megmoccanna: az a dolog vonja magához, s ő hagyja, hogy essék. A célja vonzza magához, mert semmit sem enged be a lelkébe, ami ellenállna céljának. Ez az, amit Sziddhárta megtanult a samanáknál. Ez az, amit a balgák varázserőnek neveznek, és amiről azt hiszik, hogy a démonok műve. Semmi sem a démonok műve, nincsenek démonok. Mindenkinek van varázsereje, mindenki elérheti a céljait, ha tud gondolkodni, tud várni, tud böjtölni.
Szerző(k): Hermann Hesse
Oldalak száma: Nincs adat
Kiadó: Európa Kiadó (honlap)
Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »