Élj Tudatosan Könyvtár

Üdvözöllek kedves Vendég!
Még nem vagy könyvtártag, vagy nem jelentkeztél be, ezért a könyvtári könyveket egyelőre csak listázni tudod, kölcsönözni nem.
Tag szeretnék lenni
Benézek a könyvtárba
Tao, a leheletfinom, egyetemes törvény

Idézet a könyvből: A chi az a létfontosságú egyetemes energia, amely felépít, áthat és mozgat mindent, ami csak létezik. Egyaránt értelmezhetjük a chit végső okként és hatásként. A chi a világegyetem legvégső lényege, egyszersmind törvény, amely minden mozgást irányít. Ha a chi összesűrűsödik, akkor anyagról beszélünk. Ha a chi szétterjed, azt térnek nevezzük. Amikor a chi a formát megeleveníti, létrejön az élet. Amikor a chi különválik és visszahúzódik a formától, bekövetkezik a halál. Amíg a chi áramlik, az egészség megmarad. Ha valami az útját állja, rosszullét és betegség lép fel. A chi mindent körülölel, átjár és fenntart. Ez adja a bolygók ragyogását, ez alakítja az időjárást és okozza az évszakok váltakozását. A Nei Ching így ír erről: „A chi az Égben, a forma a Földön van. A kettő egymásra hatásából születik az élet.” Tehát a chi, más szóval az életenergia az, ami minden életformát működésbe hoz és fenntart. A chi működteti az összes, testünkben lezajló folyamatot: az elfogyasztott táplálék megemésztését és beolvasztását, a tüdő belégzését és kilégzését, a vérkeringést, testünk ellátását nedvekkel és végük az anyagcsere hulladékanyagainak kiválasztását. A különféle szervek chíje teszi lehetővé, hogy az öt érzék betöltse szerepét: Szaglásunk csak akkor működik, ha a tüdő chíje eljut az orrig, Csak akkor lehetünk képesek az öt színt megkülönböztetni, ha a máj chíje eljut a szemünkig. Csak úgy érezhetünk ízeket, ha a szív chíje eljut a nyelvünkig. Hogy kellemes-e egy étel, azt csak úgy érezhetjük, ha a lép chíje eljut a szánkig. A hét nyílás adottságai az öt tömör szerv chíjének akadálytalan áramlásától függenek. (Su-Wen)
Szerző(k): Ni Hua-ching
Oldalak száma: Nincs adat
Kiadó: Nincs Adat
Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »