Élj Tudatosan Könyvtár

Üdvözöllek kedves Vendég!
Még nem vagy könyvtártag, vagy nem jelentkeztél be, ezért a könyvtári könyveket egyelőre csak listázni tudod, kölcsönözni nem.
Tag szeretnék lenni
Benézek a könyvtárba
Sambhala

Részlet a könyvből: …az érzékszerveid kitárják előtted a mélyebb szintű érzékelés kapuit. A közönséges érzékelésen túl ugyanis létezik hang feletti hang, szag feletti szag és érzés feletti érzés, amely a lényeden keresztül hozzáférhető. Ezeket azonban csak akkor lehet észrevenni, ha mélyen megmártózol a meditáció gyakorlatában, mert a meditáció megtisztít mindenféle homálytól és zavartól, és kiemeli az érzékelés pontosságát, élességét és bölcsességét – a világod mostját. Amikor meditálsz, ki-be áramló lélegzeted mostját, pontosságát tapasztalod. Érzed a lélegzeted: milyen nagyszerű! Kilélegzel, a lélegzet szétoszlik: olyan éles és jóleső érzés, olyan nagyszerű, hogy a közönséges gondolatok, amelyek általában foglalkoztatnak, teljesen feleslegessé válnak. A meditáció tehát kiemeli a természetfölöttit – ha szabad ezt a szót használnom. Nem látsz szellemeket, nem fogsz a távolba látni, az érzékelésed azonban kifinomodik és egyszerűen természetfölöttivé válik. Az érzékelések jelentőségét általában erősen korlátozzuk. Az étel az evésre emlékeztet, a piszok meg arra, hogy ki kellene takarítanunk. A hóról az jut eszünkbe, hogy le kell tisztítanunk a kocsit, ha munkába akarunk menni; egy arcról pedig a saját szeretetünk vagy gyűlöletünk „ugrik be”. Más szóval, mindent, amit látunk, beillesztünk egy számunkra ismerős vagy tetszetős összefüggésbe. Ha a jelenségek általunk megszokott értelmezésére összpontosítunk, kizárjuk a szívünkből a világ tágasságát vagy a mélyebb tapasztalás lehetőségét. A személyes értelmezéseken azonban túl lehet lépni, amint beengedjük a szívünkbe ezt a tágasságot a meditáció gyakorlatán keresztül. Mindig választhatunk: vagy korlátozzuk az érzékelésünket, és kizárjuk a tágasságot, vagy engedjük a tágasság érintését.
Szerző(k): Csögyam Trungpa
Oldalak száma: 224
Kiadó: Ursus Libris (honlap)
Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »