Élj Tudatosan Könyvtár

Üdvözöllek kedves Vendég!
Még nem vagy könyvtártag, vagy nem jelentkeztél be, ezért a könyvtári könyveket egyelőre csak listázni tudod, kölcsönözni nem.
Tag szeretnék lenni
Benézek a könyvtárba
Intuíció

Idézet a könyvből: A németek Berlint tekintik a porosz ridegség és hatékonyság mintaképének, míg Bécs szerintük az osztrák báj és felszínesség fellegvára. Él egy történet egy berlini emberről, aki Bécsbe látogatva eltévedt, és eligazításra szorult. Mit tesz ilyen esetben egy berlini? Megragadta az első arra járó bécsi hajtókáját, és ráförmedt: - Hol van a posta? A meglepett bécsi óvatosan lefejtette magáról a másik kezét, és udvariasan azt felelte: - Uram, nem lett volna elegánsabb, ha illedelmesen odalép hozzám, és megkérdezi: „Uram lenne egy perce, és történetesen meg is tudja tenni, elirányítana a postára?” A berlini egy pillanatig döbbenten bámult, majd azt morogta: - Inkább sose jussak oda! – azzal elvágtatott. Ugyanez a bécsi Berlinbe látogatott még abban az évben, és ezúttal neki kellett megtalálnia a postát. Odalépett egy berlinihez és megszólította: - Uram lenne egy perce, és történetesen meg is tudja tenni, elirányítana a postára? A berlini gépies gyorsasággal felelte: - Hátra arc, két tömb előre, éles kanyar jobbra, egy tömb előre, átkel az úton, félrefordulat jobbra, rövid séta balra, át a vasúti síneken, el az újságos mellett, és bent van a postán. A bécsi inkább összezavarodva, mint megkönnyebbülve morogta: - Ezer köszönet, kedves uram. Mire a berlini dühösen elkapta a hajtókáját, és rákiáltott: - Ne köszöngesse, ismételje az útvonalat! A férfias elme a berlini, a női elme a bécsi. A női elme kecses, a férfias elme hatékony. És természetesen hosszú távon, ha állandó a harc, a kecses elme elkerülhetetlenül alulmarad, és a hatékony elme győz, mert a világ a matematika nyelvét érti, nem a szeretetét. De abban a pillanatban, hogy a hatékonyságod győz a kecsességed felett, elveszítesz valami mérhetetlenül értékeset: elveszíted a kapcsolatot saját lényeddel. Talán nagyon hatékonnyá válsz, de nem leszel többé valódi személy. Gép leszel, robotszerű tárgy. Emiatt állandó a konfliktus a nők és a férfiak között. Nem tudnak külön maradni, újra és újra kapcsolatba kell bonyolódniuk, de együtt sem tudnak maradni. A harc nem kívül van, a harc benned van. Én megértettem: mindaddig, amíg nem oldod meg belső harcodat a jobb és bal félteke között, sosem leszel képes békésen, szeretetben élni – soha -, mert a harc kifelé is tükröződik. Ha harcolsz belül, és azonosulsz a bal féltekével, a józan ész féltekéjével, és szüntelenül azon igyekszel, hogy legyőzd a jobb féltekét, ugyanezt próbálod majd tenni azzal a nővel is, akibe beleszeretsz. Ha a nő szüntelenül harcol a józan ész ellen, szüntelenül harcolni fog a férfi ellen is, akit szeret.
Szerző(k): Osho
Oldalak száma: Nincs adat
Kiadó: Nincs Adat
Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »