Arany Hegy Alapítvány

Az Arany Hegy Alapítvány 2003-ban közhasznú alapítványként jött létre.

Célunk

Olyan elméleti és gyakorlati képzés biztosítása, melynek segítségével az emberek megteremthetik a fizikai-érzelmi-szellemi jól-lét állapotát, kifejleszthetik a tudatos életvezetést, valamint kialakul bennük a holisztikus világszemlélet.  Ennek segítségével önmagunkat nem elszigetelt egyénként, hanem a világ szerves részeként látjuk, mely ösztönző erőt biztosít önmagunk folyamatos fejlesztéséhez, valamint a társadalmi problémák megoldásában való aktív, segítő tevékenységhez.

A fentiek megvalósításához tartozik fizikai testünk egészségének helyreállítása és fenntartása, energetikai rendszerünk akadálytalanítása és aktivizálása, érzelmi blokkjaink kitisztítása, tudatossági mezőnk kiterjesztése, tudatállapotaink megismerése, melyekhez gyakorlati módszerekkel kívánunk segítséget nyújtani.

Az integrál látásmód kialakításához szükséges, hogy túllépjünk egy-egy adott rendszer korlátain és mindegyik előnyét egyesítve integráljuk azokat. Így felhasználhatjuk és ötvözhetjük a nyugati (pszichológiai, tudományi, technológiai, stb.) és a keleti (spirituális, ősi bölcseleti, energetikai, stb.) világ eredményeit, a kettősségből létrehozhatjuk az egységet.

Terveink

Külföldi tanulmányutunk során alkalmunk volt tapasztalatot szerezni arról, hogy a különféle mozgásgyakorlatok milyen hatást fejtenek ki fogyatékossággal rendelkező gyerekek, valamint idős emberek életére. A pozitív visszaigazolás alapján szeretnénk Magyarországon is biztosítani ezt a lehetőséget ingyenesen e réteg számára.

Terveink között szerepel egy budapesti központ kialakítása, ahol az érdeklődők számára egészségvédő gyakorlatokat oktatnánk a hét minden napján. Ezenkívül a helyiség lehetőséget biztosítana különböző előadások megtartására, alternatív gyógyászati kezelésekre, s létrehoznánk egy ingyenes könyvtárat is.

Az elmúlt években Bátonyterenyén, illetve Budapesten nagy sikerrel lezajlott fesztiválok megrendezését követően felmerült az igény, hogy a jövőben hasonló programokat szervezzen az Alapítvány az ország számos pontján, melyek alkalmat teremtenének arra, hogy látogatók egy helyen kapjanak ismereteket és a mindennapi életben használható gyakorlati tanácsokat önmegismerésről és önfejlesztésről, egészségről, környezetvédelemről, integrál szemléletről, különböző kultúrákról és filozófiákról és egyebekről.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek számára jól érthetővé és elfogadhatóvá váljék az önkéntesség szerepe a világban. Ennek meglátásunk szerint a legcélravezetőbb módja egyrészt a megfelelő információ átadása, másrészt olyan önkéntes munka lehetőségének, valamint a hozzá szükséges eszközöknek a biztosítása, melynek többletértéke és jelentése van az egyén és a társadalom számára.

A jövőben szeretnénk kialakítani egy vidéki központot, ahol különböző táborok, fesztiválok kerülnének megtartásra, illetve egyéni elvonulásokra adna lehetőséget. Ily módon minden résztvevőnek alkalma lesz egy csendes, nyugodt, jó levegőjű és pozitív energiájú helyen feltöltekeznie a mindennapi stressz után.

 

Közhasznúsági jelentések

200320042005200620072008, 200920102011

 

Együttműködés

Működésünk minden területén szeretnénk megvalósítani az integrál szemléletet, melynek alapja, hogy minden kondicionáltságon, izmuson,  rögzített kereteken túl mutat.

Ennek tükrében az Alapítvány szellemiségébe illő (azaz az univerzum egyetemes törvényeit támogató) minden személlyel és szervezettel szívesen és örömmel együttműködünk.

 

Szervezetekkel való együttműködés módja

– Amennyiben úgy gondolod, hogy szervezeted szeretne közösen részt venni valamely, az Arany Hegy által rendezett programon, kérjük jelentkezz. Ilyen például a havonta megrendezett Élj Tudatosan Nap, ahol mindig van lehetőség a bemutatkozásra. Az éppen aktuális programokat megtalálod az eseménynaptárban és a programok menüpontban.

– Amennyiben a te szervezeted rendez egy programot, melyen úgy gondolod, hogy az Arany Hegynek is van helye, kérjük jelezd számunkra az eseményt. Számos más szervezettel jelenünk meg különféle rendezvényeken, az együttműködés mindig előrevivő és szeretetteljes.

– Ha bármilyen egyéb ötleted van az együttműködés módjára, nyitottan várjuk azokat!

 

Magánszemélyekkel való együttműködés módja

Amennyiben hívást érzel rá, örömmel fogadunk önkéntesként bármely tevékenységben.

Jelenleg az alábbi területeken lenne rád szükség:

– Reklámozás (tevékenységek marketingjének megtervezése és kivitelezése, az Arany Hegy Alapítványnak reklámozása)

– Gyere Te is kirándulni! program szervezése és lebonyolítása

– Fényképezés az aktuális programokon és a fényképek kezelése

– Pályázat találás és írás

– Bemutatókon való részvétel (Integral Tai Chi bemutatás, teáztatás, gyerek foglalkozás, stb.)

-Rászorulók megsegítése programban részvétel

– További ötleteidet nyitottan várjuk!

 

Támogatás

Minden támogatást nagy szeretettel fogadunk!

Amennyiben neked vagy ismerősödnek lehetősége van anyagi hozzájárulásként segíteni az Arany Hegy Alapítvány működését és tevékenységét, hálásan köszönjük!

A támogatásod felhasználásáról részletesen tájékoztatunk, ezért kérjük, hogy a megjegyzés rovatban tüntesd fel az e-mail címed.

Az Alapítvány bankszámla száma: 11600006-00000000-09108741

 

Pályázat

A Nemzeti Együttműködési Alap minden évben támogatásra méltónak titulálta az Alapítványunkat, így működésre és szakmai programra is kapunk támogatást. Köszönjük ! 

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »