Olvasnivalók

 

Ezen az oldalon olyan könyveket gyűjtünk össze, melyek tapasztalatunk szerint hasznosak, érdekesek. Emelhetik az Olvasó tudatossági szintjét, mélyíthetik megértését.

 

Ni Hua-ching: Tao, a leheletfinom, egyetemes törvény (Tao, the Subtle Universal Law) E könyvből ismeretet szerezhetünk a yin és yang energia működéséről az Univerzumban és a szervezetünkben egyaránt.Az energia működés szempontjából tanítja meg a táplálkozás, testmozgás, érzelmek és etika ránk való hatását.
   Dr. Chu Wen Kuan: A halhatatlanság útja – a meditáció Taoja(Tao and Longevity – Mind-Body Transformation)  E könyv segítségével elmélyedhetünk a meditáció energetikai folyamataiban. Valamint a Jing (Ching), chi és shen művelésében.
   Rama – Dr. Frederick Lenz: Szörföltem a Himaláján – Beszélgetések és utazások Fwap mesterrel(Surfing the Himalayas: conversations and travels with Master Fwap)  “A döntéseink, amit hozunk, a gondolatok, amelyket engedélyezünk magunknak, az érzelmek, amelyeket hagyunk átáramlani testünkön és tudatunkon valamint kedvenc foglalatosságaink formálják és határozzák meg a szellemet.”
   Dr. Yang Jwing-Ming: A kínai qigong gyökere – Az egészség, a hosszú élet és a megvilágosodás titkai(The root of Chinese qigong)  E könyv azok számára nyújt segítséget, akiket részletesen érdekel az energia fajtái, a meridián hálózat, a tárolók és az Öt Szabályozás.
   Ni Hua-Ching: I Ching – A Változások Könyve és a változatlan igazság(The Book of Changes and the Unchanging Truth)  “A I Ching szerint minden helyzete gyfajta energia-elrendezés, melynek elemei állandó mozgásban, átalakulásban vannak. A mozgás, a változás az élet természetes része… Ellenállás helyett célszerű az együtt áramlás.”
   Dr. Yang Jwing-Ming: A legendás mesterek Taiji-titkai(Taichi Secrets of the Ancient Masters)  Gyakorlati tanácsok a Taijiquan gyakorlásához.
   Teng ming-Tao: Taoista történet – Egy taoista mester titokzatos élete és vándorlásai(Chronicles of Tao)  “Ha van egy kitűzött cél, az életed célszerű lesz. Legyen értelme, és az életed is értelmessé lesz. Döntsél és ragaszkodj a döntésedhez, de ne dogmatikusan vagy ridegen. Haladj, tarts ki, és légy rugalmas… Ha valakinek erőteljes motivációja van az életben, akkor a döntések-választások egyértelműek, könnyűek és nyilvánvalóak. A belső fegyelem révén áldozatokat lehet hozni a magasabb cél érdekében, és akkor cselekedeteid önbizalommal teltek és közvetlenek. Akkor úgy térsz meg a forráshoz, hogy eleget tettél a földi életed feladatainak.”Kikölcsönözhető az Élj Tudatosan Könyvtárban
Eckhart Tolle: A Most hatalma (The power of now) A befogadó Olvasó a szavakon túl megérezheti Eckhart Tolle tudatállapotának rezdületlenségét, megtapasztalhatja az Itt és Most, a Jelenlét, a Tudatosság állapotát.
Eckhart Tolle: Új Föld – ráébredni életed céljára(A New Earth – Awakening to Your Life’s Purpose) A kollektív tudat változásának szükségszerűségéről, az egyén lehetőségeiről, a folyamatos tudatosság állapotában élésről tudhatunk meg információkat, de ami a legfontosabb az a könyvből sugárzó energia, melynek rezgését használva magunk is megtapasztalhatunk sok mindent.
Szepes Mária: A vörös oroszlán Egy fiatalember Útját és fejlődését követhetjük végig több inkarnáción keresztül. Válaszokat és elgondolkodtató kérdéseket fedezhetünk fel az élet céljáról, a karmáról, ok és okozat törvényéről.Kikölcsönözhető az Élj Tudatosan Könyvtárban
Paramahansa Jógananda: Egy jógi önéletrajza(The autobiography of a yogi) A főszereplő Jógananda, akit kiskorában egy mester maga mellé vett és attól kezdve szellemi nevelését, fejlődését tartotta elsődlegesnek. Számos mestert látogatott meg és tanult tőlük. Az Olvasó végig követheti útját, tanulhat hibáiból és inspirálódhat, hogy gyakorlás útján elérje mindazt, amit az író.
   Ewa Wong: A hét taoista mester(The Seven Taoist Master)  A megvilágosodás 7 különböző útját járhatjuk végig a szereplőkkel.
Herman Hesse: Sziddhárta Sziddhárta megvilágosodását, a világtól elvonulását majd újra belevonódását és végső kilépését követhetjük figyelemmel. Milyen nehézségei lehetnek a társadalomból való kivonódásnak? Hogyan határozzák meg a szokásaink a világlátásunkat és az életünk célját?Kikölcsönözhető az Élj Tudatosan Könyvtárban
Elisabeth Haich: A beavatás I-II. Az írónő reinkarnációs élményeit osztja meg velünk, mely az ősi Egyiptomba vezet el bennünket, ahol papnőként számos gyakorlatot sajátított el s mély spirituális megtapasztalásokat szerzett.
onfejleszto Dr. Berend Róbert:
Önfejlesztő meditációk
Tárgyilagos leírás a meditáció gyakorlásának módjáról, a helyes testtartásról, az agy szerkezetéről, az agyféltekék szerepeiről, a meditációs technikák mindennapi életre kifejtett hatásairól.
Liang Shou-Yu: 24 és 48 lépéses Taijiquan Érthető, alapos bevezetést kapunk a 24, illetve a 48 lépéses Taiji formagyakorlathoz, a légzéshez, a tudat irányításához, a test elrendezéséhez valamint a qi (chi, életerő) fejlesztéséhez.
Mantak Chia: Páncélinges Chi Kung A kungfu egyik formája, a Páncélinges Chi Kung segítségével az ember képes igen erős, a kézitusák igénybevételének ellenálló testet kifejleszteni. A harcművészetnek e fajtájával a test erőteljes és ellenálló lesz, de ez csupán az egyik alkalmazási területe, hasznos mindenki számára, aki jó egészséget, éles elmét és spirituális fejlődést szeretne.
Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »