Gyakorlatok

 

Ha valódi, mély és hosszan tartó változást szeretnénk eszközölni az életünkben, akkor nem elég elsajátítanunk a világ, a tudatunk működéséről szóló elméleti információkat. Még ha szakemberekké válunk is egy-egy témában, csak akkor válhatunk harmonikussá, boldoggá, ugyanakkor hitelessé mások számára, ha a tudásunkat a gyakorlatban is megvalósítjuk, éljük azokat, így a saját személyes tapasztalat sugaraitól valódi bölcsességé érik.

Gyakorlás nélkül olyanok lennénk, mint az az ember, aki betéve tud több ezer receptet, de még sosem főzött és így nem is kóstolta meg saját főztjét.

Minden csakra akadálymentesítésére van számos feladat, melyeket érdemes úgy elvégezni, hogy az ne okozzon nagyobb törést az életvitelünkben, hanem harmonikusan illeszkedjen hozzá. Törekedni érdemes arra a látásmódra, miszerint ne a gyakorlást tegyük be az életünkbe, egy plusz elvégzendő feladatként, hanem az életet éljük meg gyakorlásként.

Megosztunk néhány gyakorlatot, mely segíthet az energia blokkok megszüntetésében. Az itt található gyakorlatokon kívül számos hasonló és teljesen más típusú gyakorlat létezik, melyeket a csakra  (önfejlesztő) kurzus során sajátíthatunk el.

Gyakorlatok a gyökércsakrára

1. Meditacio I

2. Affirmacio – Megerősítés

3. Leföldelés:

Állj kis terpeszben, térdek enyhén behajlítva, talpak stabilan a földön. Lokalizáld a gyökér csakrát. Fókuszálj rá, próbáld megérezni.. Érezd meg a kapcsolatot a talp és a föld között. Súlyod egyenletesen oszoljon el a medencén. Végy pár lélegzetet, érezd, hogy ellazul az egész tested. Képzeld el, hogy egy egy arany színű gyökér nő ki az egyik majd a másik talpadból és behatol a föld mélyébe. Közben mondhatod magadban az u hangot. Ez a gyökér csakra hangja. Majd egy másik arany gyökér nő a gerinced alsó csúcsáról a fold mélyébe, így most egy arany háromszögön ülsz. Ahogy a villámhárító levezeti az áramot a földbe, úgy most te is engedd ennek a háromszögnek, hogy levezesse mindazt, amire nincs szükséged (negatív érzések, bizonytalanság). A föld képes semlegesíteni és újra felhasználni azokat. Gondolj valamilyen nem kívánt érzésre pl egy konkrét félelemre valamivel szemben, és képzeld el, ahogy az kiáramlik belőled az arany gyökéren át a földbe. Majd tégy így minden negative érzéseddel.

Amikor nem maradt több, akkor minden belégzéssel húzd fel a föld erős, stabil, biztonságot nyújtó energiáját a gyökéren át a gyökér csakrádba. A legközelebbi lélegzeteddel pedig a gyökércsakrából fel a többibe és onnan szét az egész testedbe. Érezd, ahogy táplál, megtölti arany fénnyel minden sejtedet. Erős, földies, robosztus energia. Érezd ahogy a föld tart téged, mint egy erős fát. Érezd át, hogy erős vagy.

Állj így  min. 15 percig, vagy még tovább. Közben kilégzéssel engedd ki a nem kívánt érzéseket, belégzéssel húzd fel a föld támogató energiáját.

A végén képzeld el ahogy visszahúzódnak a gyökerek a talpadba és a gyökér csakrádba, de tudd, hogy az energia veled marad és a kapcsolat a földdel szintén megmarad a gycs-n és a talpaidon keresztül.

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »