Önfejlesztő csakra kurzus

onismereti_kurzus

Eddigi tanulmányaink és tapasztalataink alapján összeállítottunk egy olyan kurzust, mely során megismerheted az érzelmi világodat, a gondolati mintázatod felépítését, a test-lélek-szellem egymásra hatásának törvényeit. A kurzuson és az utána következő időszakban végzett gyakorlatok segítségével felismerheted elakadásaid és elsajátíthatod azok feloldásának módszereit, így képes leszel önállóan egyre stabilabb, örömteljesebb, kondicionáltságtól mentesebb tudatállapotot kialakítani.

 

Legközelebbi kurzus:

2-3 havi rendszerességgel indul új kurzus. A pontos dátumát megtalálod az eseménynaptárban.

 

Az energia köröknek (csakrák) nagy jelentősége van az életünkben, mert különböző testtájakhoz, szervekhez és belső elválasztású mirigyekhez kapcsolódnak, miáltal közvetlen hatást gyakorolnak egészségünkre, befolyásolják érzésvilágunkat, tudatállapotunkat és világlátásunkat is.

Tematikájában szerepelnek többek között vezetett meditációs gyakorlatok, blokkoldási technikák elsajátítása, saját életedre vonatkozó megfigyelő gyakorlatok, információ bővítés, világlátás tágítása és az összefüggések felismerésének elsajátítása, tudatosság fejlesztésére irányuló gyakorlatok.

A kurzus 7 alkalomból, 7 napból áll – havonta egy hétvégi nap – , melyek egymásra épülnek. A kurzuson elsajátított módszereket a két alkalom között egyénileg gyakoroljuk, s a tapasztalatokról folyamatos konzultációs lehetőség van e-mailen és skype-on. Elkötelezettség nincsen, lehetséges csupán az első – gyökér csakrával foglalkozó – napon is részt venni.

 

Érdemes eljönnöd, ha

–         meg szeretnéd ismerni azon gondolati és érzelmi mintáidat, mely befolyásolják minden pillanatod, a világra adott reakcióid

–         szeretnéd stabilizálni érzelmi állapotodat, megszüntetni a hangulat ingadozásokat és elérni egy állandó örömteljes létet

–         szeretnéd kiteljesíteni a benned lévő potenciált, mely esetleg most még kiaknázatlanul szunnyad a mindennapok rutinja mögött

–         szeretnéd, ha kapcsolataid szeretetteljesek lennének szülőkkel, pároddal, munkatársakkal egyaránt, kölcsönös megértésen és tiszteleten alapulva, egymást erősítve

–         a konfliktusokat, problémákat szeretnéd pozitív végeredménnyel, könnyedén megoldani

 

Résztvevői díj:  9.000 Ft/fő/alkalom, mely a tanítás és a hely költségein túl az ebédet és a teát is tartalmazza, avagy 49.000 Ft a 7 alkalom egyben. Jelentkezni 2.000 Ft előleg befizetésével lehetséges.

Helyszín: 2200 Monor, Acsádi u. 66.

A kurzusok időpontját megtalálod az eseménynaptárban.

 

Résztvevői vélemények:

Sziasztok!

Szeretném, ha tudnátok, hogy nagyon sokat jelent nekem, hogy hozzátok járhatok. Órákig tudnék beszélni róla, hogy mennyi mindent látok másképp, mint ezelőtt. És ez csak a kezdet! Sokkal nyugodtabb vagyok, és másokat is könnyebb elfogadnom. Igyekszem ezt magammal is megtenni.

Mindent KÖSZÖNÖK!

Piros

További vélemények video formátumban:

Gyuri, Niki, Brigi, Gergő, Zol

A csakrák és a tudatállapotok

 

A tudomány és a csakrák

Dr. Motoyama, japán fizikus, kutatásokat végzett a tokiói egyetemen, mely során tudományos eszközökkel bizonyította a csakrák és a közöttük futó energiapályák elektro-fiziológiai létezését. E kutatás során mérhető eredményekkel bizonyították a kundalini energiának felébredését és felemelkedését a gyökércsakrából, mely fizikai szinten az idegrendszerben történő megnövekedett feszültségként, s számos addig passzív rendszer aktivitásaként jelentkezett. A California Instutite for Human Science által végzett kutatás igazolta, hogy bio fotonokban mérve a csakrák területén 100-1000-szer több fény áramlik, mint a test bármely területén.

 

A gyökércsakra – Muladhara (gyökér, támasz)

A gyökércsakra segítségével képesek vagyunk a föld stabil, erős, támogató energiáját felhasználni, mely megjelenik életünk minden területén. Harmonikus működésekor úgy érezzük, hogy szoros kapcsolatban állunk a földdel és annak minden lakójával, s ez életerőt, önbizalmat, életbe vetett hitet, elégedettséget és belső tartást biztosít számunkra. Úgy érezzük, hogy céljainkat könnyen megvalósíthatjuk, ahhoz folyamatos támogatásban részesülünk. Az életünk a megrendíthetetlen bizalmon alapul. Nem merül fel bennünk a túléléshez kapcsolódó szorongás, aggodalom, mert hisszük, hogy mindent megkaphatunk, amire szükségünk van.

A gyökércsakra nem megfelelő működése

Ha a gyökércsakrában nincs kellő energia, avagy az energia áramlása blokkolva van, akkor gondolataink és cselekedeteink főként az anyagi biztonság és birtoklás körül forognak. Tudatunkat betölti a túléléshez fűződő tervezgetés, a jövő miatt érzett aggodalom. Ha valamit megkívánunk, rögtön birtokolni akarjuk anélkül, hogy számolnánk a következményekkel. Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlzottan bebiztosítsuk, s ezáltal korlátok közé szorítsuk magunkat.

Fizikai tünetek: alvás zavarok, túlsúly, aranyér, isiász, mellékvese problémák, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, láb és csípőfájdalmak.

Érzelmi tünetek: aggodalom, szorongás, depresszió, önértékelés hiánya, szerethetetlenség érzése, magányosság, gyökértelenség, sehová nem tartozás, senki nem ért meg érzése, pénzkezelési problémák, családalapítással kapcsolatos félelmek. Félelmeink agresszióban, dühben, haragban törnek felszínre, vagy apátia, közömbösség uralkodik el rajtunk.

Dominancia

Minden csakrának van egy speciális hatása a tudatosságunkra, mely befolyásolja érzékelésünk módját és azt, ahogyan reagálunk a környezetünkre. Ha ismerjük mely csakránk domináns, akkor tudjuk, hogy számunkra melyik út a legkönnyebben megvalósítható.

Azok az emberek, akiknek a gyökércsakrája a domináns a lehető legnagyobb biztonságot szeretnének teremteni önmaguk és családjuk számára. Elkötelezettek a jól-lét, a kényelmes otthon, a környezetvédelem, erős családi kötelékek és biztonságos karrier mellett. Alapvetően fontos számukra a természettel való kapcsolat. A hozzájuk legjobban illő hivatás a kertész, építész, erdész, botanikus.  Különlegesen jól bánnak az állatokkal. Képesek sok pénzt teremteni, bár ha vagyonosak, akkor a személyiségük árnyoldala kerülhet előtérbe. Erős életigenlés jellemző rájuk, vitalitás, sugárzik belőlük az erő és az energia. Rá vannak hangolva a föld ritmusára, fontos, hogy ennek megfelelően a saját bioritmusuk szerint élhessenek. Lelkes környezetvédők. Logikai alapon nem lehet meggyőzni őket. Stabilan állnak két lábbal a földön. Ha a gyökércsakra domináns egyén harmonizálja a csakra rendszerét, akkor a belső biztonságából és életerejéből igazán jelentős dolgokra képes. Ugyanakkor, ha nem megfelelő irányba irányítja erejét, az veszélyes lehet önmaga és környezete számára. Leginkább az egoizmus és az önkontroll hiánya veszélyezteti. Önközpontúsága miatt nehezen tapasztalja meg az egység állapotát. Fizikai szükségleteinek kielégítése lesz fő célja, túlzásba viszi az evést, felhalmozást. Általános feszült, agresszív energiát sugároz. Számukra legfontosabb a gyerekkoruk sérüléseinek kitisztázása, majd a koronacsakrával való munka.

A keresztcsonti csakra – Svadhisthana (édes, otthon)

Ez az a terület, ahol a legtöbb embernek elakadásai vannak az energia áramlásában, hiszen ez a csakra az érzelmeinkkel van összeköttetésben. Ha valakinek vannak kellemetlen emlékei az iskolás korából, 7-14 éves időszakából, akkor bizonyára van mit kitisztítania itt.

Energia áramlása tekintetében fontos a mindenkiben jelen lévő feminin és maszkulin energia (yin és yang) harmonizálása. Egy egész-séges férfi elfogadja a saját nőies aspektusát, ezáltal elérhető számára a bölcsesség és az érzékenység (nem érzelmesség!). Egy egész-séges nő pedig hagyja, hogy a saját férfias aspektusa támogassa a nőieset, így képes arra, hogy lágy, kedves és szeretetteljes legyen, de ugyanakkor jól szervezett és képes a vezetésre. Ha ez a két részünk nincs egyensúlyban, akkor merevek leszünk önmagunkban és a kapcsolatainkban is. Egy egészséges párkapcsolatban folyamatos az áramlás és rendszeresen cserélik a szerepeket.

Optimális működése esetén rugalmasan, önbizalommal és optimistán kezeljük a változásokat, a bennünk lévő tetterő biztosítja, hogy minden helyzetet a lehető legjobban oldjunk meg.

Úgyis hívják, hogy a vágyak csakrája, mert a tudatos vagy nem tudatosított vágyaink egyik fő meghatározó eleme az érzelmi mintázataink kialakításának. Ide nem csupán a szexuális vágyak értendőek, hiszen egy átlagos napunk során több száz más vágy is felbukkanhat bennünk. Érdemes őket tudatosítanunk.

 

A keresztcsonti csakra nem megfelelő működése

Fizikai tünetek:  a gerincoszlop keresztcsonti szakasza, petefészek, prosztata, vese, húgyhólyag, nyirokfolyadék, nyál, vér, izomrendszer, nyelv, hüvely, a méh, a herék, a hímvessző, folyadékháztartás panaszai, allergia, hajhullás, gombás fertőzés – különösen a nemi szerveken – , ciszták, étkezési zavarok, mellbetegség és orgazmus problémák, felszívódási zavarok.

Érzelmi tünetek: Az elengedéssel kapcsolatos félelmek – szakításra, továbblépésre való képtelenség. Félelem a szexualitástól, vagy szexuális függőség, szexuális perverziók, hűtlenség, kényszeres gyakori párcsere, kreativitási blokkok, depresszió, kontrollálási vágy. Akadályozottsága esetén könnyen válhatunk valaminek a függőjévé (cigi, drog, evés, szex, mások figyelmének magunkra vonása, bármilyen szokás).

 

Dominancia

E csakra dominancia magas aspektusa a kreativista, a másoknak és magának segítő, a fejlesztő, az életerős ember, az inspiráló, felfedező, útmutató, harmonizáló, alacsony aspektusa pedig a mártír, áldozat, reménytelen, erőtlen, hitét vesztett. Aki azt gondolja, semmi sem sikerül, bármit is tesz.

Leginkább örömet okozó dolgok az életében az érzékeléssel, kreatív tevékenységgel kapcsolatosak. Fontos számára az önkifejezés, belső értékei megosztása a világgal, a kézzel való munka (faragás, szobrászkodást, kreatív hobbik).

 

Napfonatcsakra – manipura (ragyogó drágakő)

 

A tűz az eleme, és aranysárga fénnyel ragyog. A köldök fölött kicsivel, a napfonat területén helyezkedik el, ahol a prána (az égi energia) áramlik ki és be a testbe. A tűz energiája táplálja a hirtelen érzelmi kitöréseket, de erőt ad a képességek kibontakoztatásához, az öntudatosság kialakításához is. Melegséggel tölti meg érzelmeinket, melyet a körülöttünk lévők is érzékelhetnek.

A napfonatcsakra által vagyunk képesek kiválasztani az életstratégiánkat. Szabadságot kínál számunkra, és tőlünk függ, hogy élünk-e vele. Segítségével képesek vagyunk felismerni, mi a hasznos és mi a kártékony számunkra, és kontrollálni tudjuk a káros hatások beengedését. A napfonatcsakra cselekvésre ösztönöz, változásra, arra, hogy életünkben mi legyünk a főnökök. Minden készen áll arra, hogy meghozhassuk döntéseinket, és learassuk annak gyümölcsét, hogy dinamikusak legyünk, motiváltak, és haladjunk előre az utunkon.

Személyiségünk alapja. Segítségével békében és megelégedésben élhetünk önmagunkkal és a világgal. A napfonatcsakra aktivizálásával elkezdjük tisztelni önmagunkat, és ez lehetővé teszi, hogy másokat is tiszteljünk azért, akik ők valójában. Minden különbözőséget úgy értékelünk, mint olyan ajándékot, amely mindent gazdagít. Megtanuljuk elfogadni mások másságát, eltérő véleményét és hitét, és finomítjuk saját véleményeinket.

 

A napfonat csakra nem megfelelő működése

Fizikai tünetekAz emésztő folyamatok problémái. Felszívódási nehézségek, fekély, savasodás, bélműködési zavarok, hasmenés és székrekedés. Cukorbetegség. Elhízás. Medence körüli hidegérzet. Rossz keringés és merevség. Ízületi problémák. Vízhiány a szervezetben. Idegrendszeri problémák.

Érzelmi tünetek: Düh, harag, ellenállás, arrogancia, a körülmények áldozata vagyok érzés, elnyomottság érzése, önbizalom hiány, krónikus fáradtság, alacsony energia szint, életerő hiány. Beteges hatalomvágy alakulhat ki. Mások zsarnokává válhatunk, lenézhetjük, elnyomhatjuk azokat, akik kevéssé vannak kapcsolatban saját Erejükkel. Másrészről ide tartozik a „szegény én” szindróma. Diszfunkciójának másik tünete, hogy ha egy magas pozícióban lévő vagy hatalommal bíró személlyel találkozunk, akkor kicsinek és jelentéktelennek, vagy  éppen ellenkezőleg, lázadónak, agresszívnak, többnek érezzük magunkat. Az elnyomott harag, düh rákhoz vezethet. Álmatlanság. Lelkesedés hiánya, depresszió, kétségbeesés.  Akarattalanság. Félelem miatti háttérbe húzódás vagy agresszív előretolakodás. Bizonyításvágy. Sikertelenség érzet. Maximalizmus. Türelmetlenség.

 

Dominancia

Tipikus vezetők, alárendelt szerepet nem fogadnak el. Legnagyobb erősségük erős akaraterejük és kitartásuk, hátrányuk az ebből kialakuló makacsság. Fontos a fejlődésükhöz, hogy folyamatosan megvizsgálják, a maguk elé tűzött cél nemcsak saját, hanem mások hasznára is legyen. Könnyű számukra az energia irányítása és kontrollálása, ritkán betegek. Gyorsan döntenek, nem hezitálnak. Legnagyobb kihívás számukra, hogy önmaguk helyett másra figyeljenek, mást értékeljenek, és ne okozzanak másnak sérelmet. Ha a napfonatcsakra-domináns ember a csakra alacsony aspektusát éli, akkor senki nem marad meg a környékén, mert mindenkit elnyom, uralkodik, kinyilatkoztat akkor is, ha nem kellene, még ha igaza is van.

Megtanulandó feladatuk, hogy miként kell személyes erejüket és hatalmukat minden lény javára fordítaniuk, és meg kell érteniük az egység és az egyéniség szerepét.

 

A szív csakra – Anahata (egész, töretlen)

 

A szív csakra összeköti a világi (reális) és az égi (abszolút) síkot, azaz az alsó három csakra energiáját a fölső három tudatossággal. Központi témája a szeretet, együttérzés, emberség, empátia, elkötelezettség, bizalom, tolerancia, nyitottság. Legtisztább formája a kondicionálatlan szeretet, mely az Égi, univerzális szeretet szubsztanciája. A szív csakra blokktalanításához tartozik a megbocsátás, mely felszabadítja a pszichét és a lelket a személyes bosszú vágyából és az áldozat érzésből.

Ide tartozik a légzés, így a levegő az eleme. A kapcsolat a légzés és az érzelmi állapotunk között nagyon erős. Amikor félünk vagy mérgesek vagyunk, akkor gyorsan és mélyen lélegzünk (hiperventillálás), amikor sokkolva vagyunk, nagyon megijedünk, akkor még levegőt sem veszünk. Csupán a légzés tudatosításával, elmélyítésével és ritmusossá tételével pár perc alatt képesek vagyunk megváltoztatni érzelmi állapotunkat, rendbe tenni vérnyomásunkat, szívverésünket.

 

A szív csakra nem megfelelő működése

Fizikai tünetek: szív, tüdő, a test energia keringésének problémái.  Hatással van a bőrre és a vérre, a kezekre, a karokra és a hát felső részére. Mirigye a csecsemőmirigy, mely fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében. Ide tartoznak a bordák, a mellkas, a vállak és a rekeszizom is.

Érzelmi tünetek: Ha a szív csakra blokkolt az egyén szívtelenné és keserűvé válik. Magányos és nehezen kapcsolódik másokhoz. Ha nincs energia a szív csakrában, akkor merül fel az irigység, keserűség, harag, a megbocsátásra való képtelenség. Szeretetét nem mutatja ki, állandóan fél a csalódástól, zárkózott, a gyengédség zavarba hozza, sebezhetőnek érzi magát, érzelmi függõséget alakít ki, szomorú, üres kapcsolatokat tart fenn, közönyös a világgal vagy az emberekkel szemben.

 

Dominancia

A szív csakra domináns ember hordozza a tapasztalati, világi jóságot, mely különbözik a mindenki által birtokolt spirituális jóságtól. Alapvető hozzáállása az empátia, a világ érzelmi alapú megközelítése. A puszta jelenléte is gyógyító hatású. Sugárzik belőle a szeretet, az elfogadás, mások szeretnek a közelében lenni. Nem merül fel benne önző gondolat, meghaladja saját korlátait. A szeretete a társon vagy a családon túl kiterjed minden élőlényre.

A nehézsége a szív csakra domináns embernek, hogy mások negatív érzelmi energiáját magába szívja a saját érzelmi energia mezője, így leföldelés és levédés nélkül elfásulhat vagy szívbetegség jelentkezhet.

 

 A torok csakra – Visuddha (tiszta)

 

 

A torok csakra eleme az éter (tér), melyhez kapcsolódóan ide tartozik a tudatban a tér megtapasztalása, valamint a tudat tisztasága. Összekapcsolja az alsóbb csakrákból származó érzelmeket, ösztönöket és a fentebbi csakrákhoz tartozó látásmódot, gondolatokat, tudást és megértést. Hidat alkot az intellektuális és az érzelmi én között.

Funkciója a kommunikáció. Fontos tudatosítanunk, hogy kommunikáció alatt nem csupán az írott és kimondott szavakat értjük, ezek csupán az 5%-át teszik ki a teljes kommunikációs interakciónak. Ide tartozik még a hallgatás, a befelé figyelés és az Univerzum jeleinek észlelése is.

Minden egyes döntésünk, minden gondolatunk és érzésünk az energia egy aktivitása, melynek biológiai, környezeti, szociális, személyes és globális következménye van. Vajon milyen gondolataink lennének, ha azonnal látnánk annak valamennyi következményét?

Amennyiben ez a terület nem blokkolt és elegendő energia áramlik át rajta, úgy kommunikációnk nyitott és őszinte lesz. Tudatosan használjuk a szavakat, a szituációnak megfelelő hangsúlyt, nincs összeütközés a szavaink és a metakommunikációnk között.

Az erős torok csakra megadja a bátorságot és erőt, hogy fenntartsuk az egyensúlyt a gondolatok és az érzelmek között, azaz az agy és a szív között.

 

A torok csakra nem megfelelő működése

Fizikai tünetek: pajzsmirigy problémák, torok-, mandula gyulladás, nyak és váll merevség, fehérje feldolgozási nehézség, idegrendszeri gyengeség, hallás problémák, memória zavar, dyslexia, beszéd problémák.

Érzelmi tünetek: félelem a kommunikációs helyzetektől, meghallgatási képesség  hiánya, gyakori félreértettség vagy mások félreértése, folyamatos beszélési inger, kreativitás hiánya, érzelmek ki nem fejezése.

 

Dominancia

Általában magas érzelmi és kognitív intelligenciával rendelkezik, mindenre van magyarázata. Meghallja mások ki nem mondott szavait, megérzi a másik érzelmi állapotát, sokszor telepatikus képességgel is rendelkezik. Jellemző lehet a türelmetlenség, nem bírja kivárni, amíg a másik befejezi a mondandóját, hisz már úgyis tudja mit akar mondani a másik. Késztetése van arra, hogy kifejezze önmagát a világban, vagy befelé irányítva felfedezze a tudatalattijának tartalmát, tisztaságot és teljességet teremtsen a gondolataiban. Nehéz eltéríteni véleményétől, még ha az egész világ áll ellene is. Jó tanárokká, tanítókká, zenésszé, íróvá válhat.

 

 

Homlok csakra – Ajna (ismerni, érzékelni, vezényelni, parancsolni)

A tudatosság spirituális központja. Segítségével stabilizálhatjuk a kapcsolatunkat az intuíciónkkal, elérjük a magasabb valóságok tudatosságát és meghaladhatjuk korlátozottságunkat és kondicionáltságunkat. A harmadik szem aktivitása sarkall az önismeret kutatásához, az önmagunkon való elkötelezett munkára, folyamatos önfejlesztésre és az Igazság megtalálására. Ez vezet el a magasabb önvaló ismeretéhez, ahol már nem azonosítjuk magunkat az ego beszűkült világával.

Energetikailag a két fő energia csatorna, az ida és a pingala találkozsi helye. Egyesülésük jelképezi a dualitás meghaladását, a nem-dualitás állapotát, melyet meditációs állapotban érhetünk el. Ide tartozik a mentális és értelmezési képességünk, a pszichológiai képességünk, mellyel értelmezzük hitrendszerünket és hozzáállásunkat.

Kihívása, hogy kitágítsuk a tudatunkat, fejlesszük a nem-személyes tudatot és visszahúzzuk az erőt a mű és hamis igazságokat tartalmazó dolgokból, megtanuljunk cselekedni a belső útirányunk szerint és megkülönböztessük azokat a gondolatokat, melyeket az erő hat át azoktól, melyeket a félelem és illúzió.

Tudatába kerülsz minden egyes élet helyzetedben, hogy mit tanulhatsz abból. A kifejlett homlok csakrával rendelkező emberek messzebbre és mélyebbre látnak, mély megértéssel rendelkeznek. Egyszerre fontos számukra saját személyes növekedésük és a világ szenvedéseinek megszűnésében való segítség. Erős homlok csakrával meg tudjuk élni az abszolút igazságokat, míg gyengével vagy blokkolttal megértjük ugyan, de élni, alkalmazni nem tudjuk.

 

A homlok csakra nem megfelelő működése

Fizikai tünetek: a szemek túlerőltetése, kötőhártya gyulladás, rövidlátás, vakság. Fejfájás és migrén, memória problémák. Hatással van a kisagyra, az érzékszervekre, az arcra, homloküregre, a hormon háztartásra és idegrendszerre. Fülproblémák, fülgyulladás, fül vagy szemfertőzések. Agy problémák, skizofrénia, autizmus.

Érzelmi tünetek:  amit igaznak hiszünk (de esetleg nem az) összefonódik a tényekkel, a félelmeinkkel, a személyes tapasztalatokkal (melyek lehetnek csúsztatottak), az emlékekkel (melyek lehetnek részlegesek) a valósággal, Igazsággal. És mindez egyesül a mentális testünkben. Jellemző a gyengült koncentráció, figyelem összpontosítási nehézségek, memóriazavar, spirituális zavarodottság, tiszta gondolkodás, belső megértés hiánya, egyik dologról a másikra ugrás, mindenbe belefogás és be nem fejezés.

 

Dominancia

Mindennapi életében folyamatos a tudatosság és a mindennapi gondolatok egyidejű jelenléte. Tudja a dolgokat inkább mint látja, hallja, stb. Nem kell számára bizonyíték, hogy valami úgy van, csak úgy tudja. Magas intelligencia szint és magas érzelmi intelligencia. Érettség. Fejlett tudatosság és jelenben levés. Felülről jövő inspiráció a növekedéshez. Azonnal meglátja a dolgok lényegét. Belső békét sugároz és pozitív energiát. Azt teszik, amit tenniük kell. Nem jellemző rájuk a felesleges időtöltés. Legfőbb célja, hogy folyamatosan fejlessze önmagát, segítsen a világ szenvedésén. Nem érdeklik a világi örömök, minden cselekedete arra irányul, hogy gyakoroljon és élesítse belső életét.

Gyakran tanárok, pszichológusok, művészek, gyógyítók.

Fontos számukra, hogy ne veszítsék el a kapcsolatot az anyagi világgal. Mivel átlátnak a megjelenésen, a szavakon, az embereken, látják, ha hazudik valaki, valamennyi csalást és értéktelenséget, ezért gyakran elveszítik az érdeklődésüket és a kapcsolatukat is a világgal, és távolságot hoznak létre maguk körül még azokkal is, akik követnék őket vagy tanulnának tőlük. Éleslátásuk, belső tudatosságuk, megértésük és függetlenségük képessé teszi őket, hogy egyedül is boldogok legyenek, de ezzel gátolják spirituális fejlődésüket. Amennyiben a homlok csakra erőteljes, de a többi csakránál blokk van vagy különlegesen gyenge és azzal nem foglalkozik valaki, az súlyos mentális, érzelmi problémákhoz vezethet, akár skizofrénia vagy pszichózis is kialakulhat.

A homlok csakra domináns ember nem a másik fél gondolatait nézi, hanem egyből keresztül lát az embereken, úgy olvas belőlük, mint egy könyvből. Ezért nagyon nehéz vele kapcsolatban állni, főként ha a másikban nincs végtelen türelem és vágy önmaga megismerésére, mivel ő folyamatoson tükröt mutat.

 

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »