Archív programok


Időpont: 2012. február 12.

Helyszín: Budapest IX., Börzsöny u. 11. TKBF aula

Belépő díj: felajánlás adható

Program:

09:00 – 09:30      Meditáció

09:45 – 11:45     Integral Tai Chi szimbolikája és a csakrák (előadással egybekötött gyakorlás)

12:00 – 13:00     Ebédszünet

13:00 – 14:00     Élőzenés hangfürdő-zeneterápia

14:15 – 15:00     Bian Chi Kung – Az egészségmegőrzés és a hosszú élet gyakorlata

15:15 – 16:15     Hellinger-féle családállítás

16:30 – 17:00     Záró beszélgetés teázással

17:00 – 18:00     Brainstorming egy leendő Élj Tudatosan központról

Az Integral Tai Chi  szimbolikája és a csakrák

Az ITC a jógát, a tai chi-t és a chi kung-ot integrálja egy holisztikus rendszerbe. A gyakorlatok célja, hogy a betegségeket okozó energiablokkokat megszüntesse, a keringést serkentse. A test energiaközpontjai (csakrák) közvetlenül kapcsolódnak a testrészekhez, szervekhez és mirigyekhez, ezáltal kihatással vannak nem csak fizikai egészségünkre, de érzelmi állapotunkra, tudatunk működésére is.

A fizikai gyakorlatok, légzőgyakorlatok, relaxáció és meditáció holisztikus rendszere kiegészítve tudatosság fejlesztő és önismereti gyakorlatokkal alkalmas arra, hogy megismerjük, hogy hol állunk jelenleg a Világ és Önmagunk működésének térképén, kiderüljön merre szeretnénk haladni azon és milyen módon tudunk eljutni a célunkig.

Bian Chi Kung

Az egészség helyreállítására, az immunrendszer megerősítésére és a hosszú élet elérésére törekszik. Az egészség alapfeltétele a test energiájának harmonikus keringése, melyhez szükséges a megfelelő mozgás. A Hua Shan hegyről származó és Bian Zhizhong által közzétett gyakorlatok a test önszabályozására, a testrészek saját funkciójuknak megfelelő mozgatására épülnek, mely által stimulálják a belső szerveket és mirigyeket, serkentik a keringési rendszert, az aktivitás és passzivitás, avagy a yin és yang egyensúlyba hozatalával pedig harmonizálják a testfunkciókat, mely kihatással van érzelmi állapotunkra is. A fizikai mozgás hatására növekedhet a test hajlékonysága, mozgékonysága, csökkenhet a túlsúly, fiatalodhat a bőrünk.

A gyakorlatok könnyen elsajátíthatók minden korosztály, nem  és fizikai kondíciójú ember számára, három szakaszából mindenki azt a részt gyakorolhatja, mely egyéni állapotának a legmegfelelőbb.

 

Élőzenés hangfürdő-zeneterápia

  A terápia kiinduló pontja a testben lévő energiák elakadása, melyek idővel a fizikai síkon is jelentkeznek betegségek formájában.

Az energia elakadásanak számos oka lehet: leggyakoribb a negatív érzelmek folyamatos jelenléte (harag, düh, vágyak, ellenszenv, félelem). Mivel ezek az érzelmi blokkok, akadályt jelenthetnek az energia áramlásban, ezért nem jut megfelelő „erő” a létfontosságú szervekhez, mirigyekhez. Hosszabb energiahiányos állapotok alatt, fáradtakká válunk, elveszítjük jó kedvünket, életerőnket, érdeklődésünket és különböző betegségek jelenhetnek  meg.

A zenei hangok jótékony hatást fejthetnek ki testünkben, szervezetünkben. A harmonikus rezgésekkel az energiamezőnkben keletkezett zavarok megszüntethetők, s a szervezet gyógyító erői fölerősíthetők. A különféle hangszerek (a tibeti hangtálak, gongok, csengők, harangok, hegedű, ütőgardon, dobok, sípok hangjai) más-más energiatartományokban fejtenek ki megnyugtató, rendező vagy éppen gyógyító hatást. A hangfürdő segíthet a megnyílásban, elengedésben, önismeretben, ellazít, a traumák feloldásával elmélyíti a légzést, kitágíthatja belső terünket. A zene hatására egy boldogabb kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb állapotba juthatunk, mely során kreatívabbnak, erősebbnek érezhetjük magunkat.

A folyamatot: Csipkés Csongor és Horváth Zsolt kíséri-vezeti.

 

Hellinger-családállítás


A klasszikus és a spirituális hellingeri családállítások hétköznapi csodái, és a Világvallások kapcsolata.

Interaktív és élménygazdag előadás, bemutató hellingeri állításokkal.


Bert Hellinger a 80-as években dolgozta át a családállítás rendszerét. Nézete szerint a sors nem más, mint a bennünk meglévő ősöktől és a család sorsát befolyásoló emberektől származó választási kényszer – szerelemben, barátságban, foglalkozásban, betegségben és halálban. A választásainkban tehát rejtett, öröklött biológiai tényezőknek, a génjeinknek vagyunk kiszolgáltatva.

A Hellinger-terápia lényege és eredményességének kulcsa, hogy segítségével az eddig nem ismert, tudattalan mechanizmusainkat – az egész lényünket nagymértékben meghatározó választási kényszereinket – tudatossá téve új életminőségre teszünk szert. Célja, hogy az egyén a sorsában felismerje a lehetőségeit, felszabadítsa saját magát és teljesebbé tegye az életét.

A családállítást vezeti: Keresztes Katinka és Vörös Viktor

II. Főző Klub és  TeaMeditáció,

mely során egy vegetáriánus ételt készítünk és fogyasztunk el közösen és TeaMeditációs szertartáson veszünk részt.

A szombati étel:

–          krumplipürés rakott gomba wokos sült zöldséggel

–          meggyes vanília és csokipuding

 

A Főző Klub egy ragyogó lehetőség, hogy új konyhai trükköket tanuljunk meg egymástól, új ételeket süssünk, főzzünk. Jobban megismerjük egymást és önmagunkat.

Mi a TeaMeditáció?

Alapvetően egy ZEN meditáció, mely a tea ivásán keresztül valósul meg és amelyet Heng Chang chan (Zen) buddhista mester dolgozott ki, aki egyben az Integral Tai Chi megalkotója is. A TeaMeditáció során csendben szemléljük az önmagunkban zajló folyamatokat. Tanúi vagyunk a tudatállapotunknak függetlenül attól, hogy a tudatunkban mi zajlik legyen az teljesen zavarodott vagy tiszta állapot.

 

Miben segíthet nekünk a TeaMeditáció?

 

● ítélet mentesebbé válhatunk

● nyitottabbak, elfogadóbbak leszünk

●  mélyebben megismerhetjük önmagunkat

● felismerhetjük vakfoltjainkat és árnyékainkat

● erősíthetjük fókuszáló képességünket

● érzékenyebbekké válhatunk a körülöttünk lévő térre

● a körülöttünk lévő eseményeket összefüggésben láthatjuk meg

Időpont: 2012. január 21. szombat 12 óra – 18 óra

Helyszín: Monor Acsádi utca 66.

 

A program non-profit rendezvény, melynek hozzájárulási díja 1.000 Ft, melyet alapanyagokra és rezsi költségekre fordítunk. Ezen felül felajánlás adható az Arany Hegy Alapítvány számára, melyből további eszközöket és teát tudunk vásárolni a közösség részére.

Kérjük amennyiben jönni szeretnél, mindenképpen jelezd számunkra szerda estig e-mailen (info-kukac-aranyhegy.com), mert a hozzávalókkal csak így tudunk készülni.

Berki Renáta és Varga István

Élj Tudatosan Nap!

Időpont: 2011. október 22. · 9:00 – 18:00

Helyszín: Budapest IX., Börzsöny u. 11. Tan Kapuja Buddhista Főiskola

Az Arany Hegy Alapítvány partnereivel (Belső Barlang, Padma Jógastúdió és Tan Kapuja Zen Közösség) Élj Tudatosan Napot szervez jövő héten szombaton.

A belépés díjtalan, felajánlás adható.

Program:

– Bevezetés a Chi Kung világába – Berki Renáta és Varga István – Arany Hegy Alapítvány

– Utazás a belső világba /Fedezd fel a tudatalattid gondolat mintázatait Komár Lajos – Tan Kapuja Zen Közösség

Integral Tai Chi filozófia és gyakorlás – Berki Renáta és Varga István – Arany Hegy Alapítvány

– A csakrák és az önfejlesztés – Berki Berki Renáta és Varga István – Arany Hegy Alapítvány

– Bemutató masszázs (Svéd-, Thai-, Yumeiho-, Shiatsu-, székesmasszázs) – Belső Barlang (Alternatív gyógyító és képző központ)

– Hatha jóga – Bálint Gyöngyi – Padma Jóga stúdió

– Záró teázás, beszélgetés

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »