Chi Kung gyakorlás

DSC_9613
Bian chi kung és ITC flow gyakorlás

 

Helyszín: Buddhista Főiskola, Budapest IX. Börzsöny u. 11. nagy terem

Időpontja: szeptember 26.-tól minden pénteken 20.00-21.00

A foglalkozást tartja: Ádám

Tel.: +36309633930

 

 

A bian chikungról részletesebben ismerkedhetsz itt.

 

 

A gyakorlás alapvetően a Bian chi kung és az ITC flow gyakorlatsorokra épül.

Az órákon előkerülnek még a következő gyakorlatok, amik kiegészítik a fentieket és szintén a tai chi hagyományon alapulnak:

– tui shou (ragadós kezek):célja egyrészt, hogy a tyingünket aktiváljuk, másrészt segít az erő(nk) természetének és használatának mélyebb megértésében, harmadrészt egy nagyon jó kis önismereti eszköz, amelyben magunkra ismerhetünk

– a kínai gyógyászat vese-hólyag funkcióköre és a meridiánokkal kapcsolatos gyakorlatok, páros és egyéni bodywork formájában: célja, hogy vitalitásunkat aktiváljuk, veséinket támogassuk, erősítsük mivel a kínai hagyományban a tél évszak a víz elemhez és a vese-hólyag szervekhez kapcsolódik, ezért a tél vége felé leginkább veséink energiája van lemerülőben

– tai ji quan (taj csi csuan) belső stílusú harcművészetből veszünk formagyakorlat részeket: célja a középpont és perifériák (kezek, lábak) viszonyának mélyebb megértése, a kezek lágyítása, illetve néhány tai chi alapelvvel való ismerkedés

 

 

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »