Élj Tudatosan Nap

Jelenleg nincs folyamatban Élj Tudatosan Nap tervezése, de ha úgy ismersz olyan helyszínt és/vagy közösséget, ahol igény van rá, és szeretnéd velünk közösen megszervezni azt, kérjük jelezd e-mailen (eljtudatosan@aranyhegy.com).

Előző Élj Tudatosan Nap:

Helyszín: Budapest IX., Börzsöny u. 11. TKBF aula

Belépő díj: : felajánlás adható

Program:

09.00 – 09.45           Meditáció

10.00 – 12.00           Tibeti jóga. Foglalkozás vezető: Cser Zoltán

12.00 – 13.00            Ebéd szünet

13.00 – 13.50            A kínai Öt elem előadás. Előadó: Varga István

14.00 – 15.00            Integral Tai Chi

15.15 – 16.15            TeaMeditáció

16.30 – 17.30          Mit árul el a magyar nyelv a tudatról? Előadó: Csörgő Zoltán

 

Tibeti jóga

A meditáció akadályainak legyőzése az elemi jóga-gyakorlatok által és a hozzájuk kapcsolódó tanítások:

– a test négy elemének gyakorlata (a négy méreg feloldása)

– az energiák, lelki erők öt elem gyakorlata (az öt érzelmi méreg egyensúlyba hozása)

– a szellem három energiájának gyakorlata (a három méreg eloszlatása)

 

Az akadályok eloszlatása után az ülőmeditáció három szintjének gyakorlata, mely révén a megvilágosodás elérhető (a három laksana: szenvedés, múlandóság, éntelenség):

– a testhelyzetben a középút gyakorlata (külső: szenvedés)

– az energiák egyensúlyának gyakorlata (belső: múlandóság)

– a tudati közép gyakorlata (külső-belső: éntelenség)

 

A tanítások szerint a Buddha a létezés három természetének felismerése által valósította meg a tökéletes felébredettséget. Ezek a múlandóság, szenvedés és éntelenség. Minden meditációs gyakorlat, mely a bölcsesség-hagyományhoz tartozik ezekre épít.

Foglalkozásvezető: Cser Zoltán

Kínai Öt elem

Az Öt elem (Fa, Föld, Tűz, Fém, Víz) ciklikus kölcsönhatása segítségünkre lehet abban, hogy kellő képpen megismerhessük a világegyetemben előforduló jelenségek összefüggéseit, beleértve az ember külső és belső tapasztalásának területeit is. Segítségével helyreállítható a felborult energia egyensúly, a konfliktus helyzetek pedig elkerülhetővé – megoldhatóvá válhatnak.

Integral Taichi

 

Az Integral Tai Chi egy egészségfejlesztő gyakorlat sorozat, mely alapja 10 rövid formából, egy relaxációs gyakorlatból és meditációból áll. Célja, hogy a testben lévő gerinc mellett elhelyezkedő fő csakrákon átáramló energiát átalakítsa, s ezzel mélyreható változást hozzon fizikai, érzelmi, mentális létünkre, elérjünk általa egy magasabb tudatosságot és mélyebb megértést. Egy holisztikus rendszerbe integrálja a jóga csakra rendszerét, relaxáló és nyújtó gyakorlatait, a Tai Chi yin és yang filozófiáját, a Chi Kung energetikai gyakorlatait és a meditációt.

Jótékony hatásait már rövid idő alatt mindenki képes megtapasztalni. Rendszeres gyakorlásával egészségesebbé válunk, stressz tűrő képességünk megnő, testünk rugalmasabb, izmaink feszesebbek, immunrendszerünk erősebb lesz, érzelmeink pozitívabbakká, világszemléletünk, tudatunk nyitottabbá válik.

 

TeaMeditáció

A csésze a testünket szimbolizálja.

A tea a tudatunkat szimbolizálja.

Ahogy a csésze meg van töltve teával, úgy a tudatunk is telve van véletlenszerű gondolatokkal és összezavarodott tudattartalommal, vagy pedig a megvilágosodott tudat tiszta, nem-hullámzó fókuszáltságával.

A kihívás az, hogy felismerjük és elfogadjuk mindkettőt, valamint a belső állapotunk tudatossággá válását. A megvilágosodott tudat vagy az összezavarodott tudat… vajon mit fogsz látni a csésze teában?

 

Mit árul el a magyar nyelv a tudatról?

 A magyar nyelv mély tudást és bölcsességet tartalmaz. Könnyen felismerhető, ha belegondolunk például az olyan szavakban mint a z egészség, hiszen akkor vagyunk egész-ségesek, ha egészek, teljesek vagyunk.

Előadó: Csörgő Zoltán –  www.tejutiskola.hu

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »