Merkaba készítés

merkaba2Közeledik a karácsony, ezért egy érdekes ajándék ötletével és elkészítési lehetőségével szeretnénk kedveskedni nektek. Az ötlet nem más, mint egy kartonból készülő Merkaba, ami tetszés szerint színezhető, akár kis ajándéknak, de akár karácsonyfadísznek is kiváló. Csatoltam néhány képet, melyeken kész Merkaba-díszeket láthattok! Ha tetszik az ötlet, akkor nincs más dolgod, mint a lent említett időpontok egyikén eljönni a Közösségi Műhelybe és elkészíteni a papír-Merkabádat. A műhelyben minden rendelkezésre áll, sőt akár a különböző méretű sablonokat is hazaviheted! A “foglalkozás” ingyenes! :)

 

De mi is az a Merkaba?

Az én olvasatomban leginkább egy gyönyörű geometria mentén létrejövő térbeli alakzat, amely mindig más arcát mutatja. Az antik Egyiptomban az eredeti ős-mintát Mer-Ka-Bá-nak nevezték. A Merjelentése egy olyan fényjelenségre utalt, ami saját magán belül forog. A Ka jelentése lélek, jelen esetben az emberi lélek. A Ba pedig az emberi testet magát jelölte, de a lélek által birtokolt Valóság felfogást is jelentheti. Tehát az ősi egyiptomi nyelvben, ez a szó egy olyan forgó fényjelenségre utalt, ami képes volt testet és lelket is eljuttatni egyik világból a másikba.

A Merkabával kapcsolatosan rengeteg elképzelést és értelmezést találhattok még, egészen a Merkaba-meditációig.

 

Ami viszont biztos: nagyon szép! :)

 

Mennyi ideig tart és mit hozz magaddal?

Elkészítése kb. 45 percet vesz igénybe, plusz a díszítésre fordított idővel kell számolni.  Nem kell hoznod semmit, hacsak nem kifejezetten egyedi díszítést szeretnél a Merkabádra :)

 

Időpontok:

December 4-e (csütörtök): 15:00 – 21:00

December 9-e (kedd): 15:00 – 21:00

December 11-e (csütörtök): 15:00 – 21:00

December 16-a (kedd): 15:00 – 21:00

 

Helyszín:

Ajtósi-Dürer sor 19-21. (nem a Dürer-kert nevű intézmény bejárata, hanem tőle 50 méterre, a portánál lehet bejönni. Ha jössz, elmondom pontosan! :) )

 

Jelentkezés:

Telefonon (+36309352100) vagy emailben (zohorv@hotmail.com). Kérlek egy nappal korábban szólj, ha szeretnél jönni!

 

Várlak Benneteket szeretettel:

Zol

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »