Táborok

 Táborok

Rendszeresen tartunk hétvégi és hosszabb táborokat, mely alkalmat teremt a meglévő ismeretek elmélyítésére, a különböző programokba való belekóstolásba, így kezdők és haladók számára is hasznos és élvezetes :)

A résztvevők teljes nyitottsággal és szeretettel fordulnak az újonnan érkezők felé is, így az is jól és a Közösségbe tartozónak érezheti magát, aki első alkalommal vesz részt a táborban és most találkozik először a többi résztvevővel.

Minden tábor egy vezérfonalra épül fel, mint például a tudatosság megteremtése és fenntartása, a belső csend kialakítása és erősítése, testi és tudati nyújtás, stb.. A táborok programjai úgy vannak kialakítva, hogy témájától függően olyan gyakorlatokba kóstolhassunk bele, melyekre a heti edzés keretén belül nincs lehetőség, elmélyedhessünk az elméleti oldalba, hogy bővítsük megértésünket és új dolgokat sajátíthassunk el, melyek harmonikusabbá, örömtelibbé tehetik életünket a mindennapok során is.

A következő tábor időpontját megtalálod az eseménynaptárban

 

Résztvevői vélemények

“Az Aranyhegy hétvége egy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy magunkba nézzünk. A fő téma a csend és a belső középpontunk volt, különböző feladatok segítettek, hogy kapcsolatba kerülhessünk a belsőnkkel. A gyakorlatok többféle aspektusból adtak rálátást magunkra, a fizikai, a szellemi, a lelki feladatok mind mást mutattak meg, és ezt erősítette a társak és a vezetők jelenléte, akik támogatásával még mélyebbre tudtunk menni. Az egész hétvégére jellemző volt a nyitottság, az öröm és a szeretet, és ez mind a nevetéskor, mind a síráskor a segítségünkre volt. Hosszú volt ez a két nap, tömény, és ez csak az út kezdete, mert mindenki bőven kapott feladatot, amivel a későbbiekben dolgozhat. Boldog vagyok, hogy ott lehettem és már várom a következőt.”  – Gyuri 

 

 

“Nagyon felemelő élmény volt a tábor. Két nap volt, mégis annyit adott, mint egy hosszabb elvonulás. Rengeteg szeretetet és törődést kaptam mindenkitől, és szerintem ezt mindenki így érezte a saját esetében is. A szombati nyújtás nagyon jól zajlott, erős volt, de nagyon örömteli. Sokat nevettünk, de a végére kikészültünk, a power yoga alatt ismét összetört az egóm és az éjféli meditációra már mindenem fájt. :-) Másnap reggeli belső csend meditáció alatt pedig egy olyan blokk szakadt fel, amit hosszú-hosszú évek óta cipeltem és már nagyon terhes volt számomra. Annyira megható volt az egész, hogy csak könnyezni tudtam az élménytől, de a finom ebédre már felszáradtak a könnyeim. Látszott mennyire jól fel volt építve az egész, az első napos egó lazítástól és megtöréstől kezdve a másnapi felismerésekig. Minden tiszteletem és hálám Renié és Istváné, amiért ilyen szeretetteljes és támogató közeget tudtak felépíteni!” –  Zoli

 

“A táborban, az idő haladtával fokozatosan kerültem közelebb a belső csendhez, mely talán egyenlő az igaz természetünkkel. Ezzel párhuzamosan, az elmém folyamatos gondolatküldése mindinkább egy postafiókba érkezett, s nem közvetlenül hozzám. A különféle testgyakorlatok elősegítették, hogy én magam a belső csenddel azonosuljak, és mindehhez az elmémet hűséges szolgálóként használjam. Volt egy néhány órás időszak, mikor az elmém észrevétlenül belopódzott a belső csendbe, átvéve az irányítást. Ez idő alatt egy picit felpörögtem és nem akartam folytatni az addigi nyugodt tempójú napot, vágytam elhagyni a helyet, hogy a “magam” vezérelte világomba visszatérhessek. Örömömre, fejfájás és minden egyéb nélkül túltettem magam ezen a félresikláson. Így tovább folytatódott a megnyílás, mely helyükre engedte a belső békét, és a kezdetben zakatoló elmét. Mindez egy olyan állapotba helyezett, ahol egyértelműen látszik, hogy saját gyenge pontjaimat, az adott emberektől tanulva erősíthetem. Ezt követő állapot, hogy a felismert tanításokat feltétel nélkül magamba engedjem, hogy a megfelelő helyeken kiegészíthessenek. Ebben az állapotban ért véget a tábor számomra. Úgy érzem, mindez létrejötte Reni és István szerető, támogató energiájának köszönhető. Ezúton is Köszönöm nektek!”  –  Zsolt

“Nagyon intenzív volt számomra a két nap. Az érkező emberek szinte azonnal nagyon összekovácsolódtak és minden együtt töltött időben érezhető volt egy emelkedettebb hangulat. Szuper érzés volt veletek tölteni a két napot! Köszönöm. Egy kicsit fáradtam érkeztem és óriási kihívásként éltem meg az első napot. A nagy meleg, a nyújtások és a jóga is jócskán éreztette hatását a nap végére, közben a befelé figyelés fókuszálta  figyelmem valamelyest, de alapvetően küzdöttem önmagammal. Éjszaka még azon is elgondolkodtam, hogy milyen lenne valahol máshol lenni. Ám másnap arra keltem (kissé elaludva), hogy a többiek már a reggeli meditációt végzik. Ez akkora erőt adott, hogy eloszlatta a bennem lévő kétely felhőket és csak mély hálát éreztem. Ez a nap fantasztikusan folytatódott. Nagyon jó érzés volt. A második napi gyakorlás enyhébb volt, így a jókedvünk is csak fokozódott a hőséggel. Végül visszatértünk a kezdetekhez, a belső csendhez, mely a hétvége mottója és a fókuszunk középpontja volt. Különösen jó volt látni és hallani, hogy a mindenki mennyivel magasabbra tud menni a problémák, érzelmi beragadások szintéjéről, s párbeszédek nélkül is meg tudják találni a harmóniát.”  –  Gergő

 

 

 

 

S egy vers, melyet egyik kedves résztvevő alkotott a tábori élményeiről:

Késztetésem van e pár sort papírra vetni.

Talán segít legközelebb a jelentkezésben másnak is dönteni.

E röpke két nap alatt szinte megállt az idő,

néha meg úgy rohant, mint golyó, mit puska kilő.

 

S, hogy mit kaptam ezen idő alatt…mit is soroljak,

a nyújtástól és jógától édes-égő izomlázat.

Hol hátat-hátnak vetve, olykor nyögve vagy épp nevetve

de végtelen türelemmel-figyelemmel egymást két ember segítette.

Majd a belső csendemben fedezhettem fel igazságokat,

hogy miért küzdök, s miért építek magamban gátakat.

 

Tanulom a tudatosságot, hogy  mindig jelen legyek,

fejlődni vágyom, hogy először magamon, majd másokon is segíthessek!

A sok élmény, érzékelés, meditálás, gyakorlás…

A benső csend… egymás lelkébe pillantás…

Had jöjjenek mosolyok, kacajok, elemi erővel feltörő könnyek,

mind-mind tisztítanak, igazi családdá kovácsolnak minket.

 

A támogatást, szeretetet mind köszönhetem nektek,

s a végtelen szeretetóceánt miben általatok merítkezhetek.

Melyet érzékeltem az asztalnál is, mit szertartáskor-étkezéskor ülünk körbe.

A torkomban gombóc, s szinte felemel az otthon levés, együvé tartozás fényözöne.

Bízom benne, ezt nem csak én éltem meg e rövid elvonulás alatt,

hol a barátság, az elfogadás energiája egyre csak dagad.

 

(Még csak most jönne a sorban a szomszéd hangoskodó kakas,

kinek szerintem nem csak én kívántam hajnali 2-kor egy rókát..ravaszt!

Ja,dehogy, hisz belsőcsendünkben nem kelthetett komoly zavart) :)

 

Végezetül, Kedveseim, Barátaim, Családom!

E sok szeretetet, sírást-nevetést,törődést, fejlődést

tiszta szívből köszönöm, s mindenkinek kívánom!

– Edit – 

Hírek

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »