Táborok

 Táborok

Rendszeresen tartunk hétvégi és hosszabb táborokat, mely alkalmat teremt a meglévő ismeretek elmélyítésére, a különböző programokba való belekóstolásba, így kezdők és haladók számára is hasznos és élvezetes :)

A résztvevők teljes nyitottsággal és szeretettel fordulnak az újonnan érkezők felé is, így az is jól és a Közösségbe tartozónak érezheti magát, aki első alkalommal vesz részt a táborban és most találkozik először a többi résztvevővel.

Minden tábor egy vezérfonalra épül fel, mint például a tudatosság megteremtése és fenntartása, a belső csend kialakítása és erősítése, testi és tudati nyújtás, stb.. A táborok programjai úgy vannak kialakítva, hogy témájától függően olyan gyakorlatokba kóstolhassunk bele, melyekre a heti edzés keretén belül nincs lehetőség, elmélyedhessünk az elméleti oldalba, hogy bővítsük megértésünket és új dolgokat sajátíthassunk el, melyek harmonikusabbá, örömtelibbé tehetik életünket a mindennapok során is.

A következő tábor időpontja: 2019. október 18-20.
image.png
Időpontja: 2019. október 18 reggel 10 óra – 2019. október 20. délután 6 óra.
Helyszíne: Tinnye, Damjanich u. 11.

Program: A tábor célja a találkozás öröme mellett az, hogy a testünket felkészítsük az évszak adta kihívásokra. A jóleső fizikai terhelést relaxációval, kellemes zenével és játékokkal oldjuk. A szellemet csendesítsük összehangolódással és meditációval. A lelkünket pedig feltöltsük a közösen töltött pár nappal kiszakadva a hétköznapokból.

Fizikai erőnlétünk fejlesztéséről Izsák Szilvi és Kiss Gábor fog gondoskodni napi két edzés formájában. Elmélyedésben és összekapcsolódásban Simon Gyuri segít bennünket.

A reggeli gyakorlásban (borulás, meditáció, teázásban, idézetek) és az esti meditációban Rimóczi Istu és Kovács Zoli lesz a vezetőnk. Balassa Andi interaktív előadása révén lehetőségünk nyílik kapcsolódni életcélunkhoz. Himalájai kalandjukról Bod Ádám mesél. Emellett lesz sok játék, beszélgetés és más érdekes programok. Napi háromszori vegetáriánus étkezés lesz, melyet közösen készítünk el azokkal, akik hívást éreznek erre (az esetleges ételérzékenységet kérjük regisztrációs emailben jelezzétek).

A tábor díj: 20.000 Ft/3 nap, 14.000 Ft/2 nap, 7000 Ft/1 nap
Ez az összeg a tábor önköltsége, aki ezen felül úgy érzi, lehetősége van adományával a leendő vidéki közösségi hely létrejöttét erősíteni.
Részvételi szándékotokat a kigergo57@gmail.com email címen jelezzétek.
Szeretettel várunk Benneteket,
A szervezők, 
Kiss Gergő és Simon Gyuri

 

Résztvevői vélemények korábbi táborokról:

“Az Aranyhegy hétvége egy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy magunkba nézzünk. A fő téma a csend és a belső középpontunk volt, különböző feladatok segítettek, hogy kapcsolatba kerülhessünk a belsőnkkel. A gyakorlatok többféle aspektusból adtak rálátást magunkra, a fizikai, a szellemi, a lelki feladatok mind mást mutattak meg, és ezt erősítette a társak és a vezetők jelenléte, akik támogatásával még mélyebbre tudtunk menni. Az egész hétvégére jellemző volt a nyitottság, az öröm és a szeretet, és ez mind a nevetéskor, mind a síráskor a segítségünkre volt. Hosszú volt ez a két nap, tömény, és ez csak az út kezdete, mert mindenki bőven kapott feladatot, amivel a későbbiekben dolgozhat. Boldog vagyok, hogy ott lehettem és már várom a következőt.”  – Gyuri 

 

 

“Nagyon felemelő élmény volt a tábor. Két nap volt, mégis annyit adott, mint egy hosszabb elvonulás. Rengeteg szeretetet és törődést kaptam mindenkitől, és szerintem ezt mindenki így érezte a saját esetében is. A szombati nyújtás nagyon jól zajlott, erős volt, de nagyon örömteli. Sokat nevettünk, de a végére kikészültünk, a power yoga alatt ismét összetört az egóm és az éjféli meditációra már mindenem fájt. :-) Másnap reggeli belső csend meditáció alatt pedig egy olyan blokk szakadt fel, amit hosszú-hosszú évek óta cipeltem és már nagyon terhes volt számomra. Annyira megható volt az egész, hogy csak könnyezni tudtam az élménytől, de a finom ebédre már felszáradtak a könnyeim. Látszott mennyire jól fel volt építve az egész, az első napos egó lazítástól és megtöréstől kezdve a másnapi felismerésekig. Minden tiszteletem és hálám Renié és Istváné, amiért ilyen szeretetteljes és támogató közeget tudtak felépíteni!” –  Zoli

 

“A táborban, az idő haladtával fokozatosan kerültem közelebb a belső csendhez, mely talán egyenlő az igaz természetünkkel. Ezzel párhuzamosan, az elmém folyamatos gondolatküldése mindinkább egy postafiókba érkezett, s nem közvetlenül hozzám. A különféle testgyakorlatok elősegítették, hogy én magam a belső csenddel azonosuljak, és mindehhez az elmémet hűséges szolgálóként használjam. Volt egy néhány órás időszak, mikor az elmém észrevétlenül belopódzott a belső csendbe, átvéve az irányítást. Ez idő alatt egy picit felpörögtem és nem akartam folytatni az addigi nyugodt tempójú napot, vágytam elhagyni a helyet, hogy a “magam” vezérelte világomba visszatérhessek. Örömömre, fejfájás és minden egyéb nélkül túltettem magam ezen a félresikláson. Így tovább folytatódott a megnyílás, mely helyükre engedte a belső békét, és a kezdetben zakatoló elmét. Mindez egy olyan állapotba helyezett, ahol egyértelműen látszik, hogy saját gyenge pontjaimat, az adott emberektől tanulva erősíthetem. Ezt követő állapot, hogy a felismert tanításokat feltétel nélkül magamba engedjem, hogy a megfelelő helyeken kiegészíthessenek. Ebben az állapotban ért véget a tábor számomra. Úgy érzem, mindez létrejötte Reni és István szerető, támogató energiájának köszönhető. Ezúton is Köszönöm nektek!”  –  Zsolt

“Nagyon intenzív volt számomra a két nap. Az érkező emberek szinte azonnal nagyon összekovácsolódtak és minden együtt töltött időben érezhető volt egy emelkedettebb hangulat. Szuper érzés volt veletek tölteni a két napot! Köszönöm. Egy kicsit fáradtam érkeztem és óriási kihívásként éltem meg az első napot. A nagy meleg, a nyújtások és a jóga is jócskán éreztette hatását a nap végére, közben a befelé figyelés fókuszálta  figyelmem valamelyest, de alapvetően küzdöttem önmagammal. Éjszaka még azon is elgondolkodtam, hogy milyen lenne valahol máshol lenni. Ám másnap arra keltem (kissé elaludva), hogy a többiek már a reggeli meditációt végzik. Ez akkora erőt adott, hogy eloszlatta a bennem lévő kétely felhőket és csak mély hálát éreztem. Ez a nap fantasztikusan folytatódott. Nagyon jó érzés volt. A második napi gyakorlás enyhébb volt, így a jókedvünk is csak fokozódott a hőséggel. Végül visszatértünk a kezdetekhez, a belső csendhez, mely a hétvége mottója és a fókuszunk középpontja volt. Különösen jó volt látni és hallani, hogy a mindenki mennyivel magasabbra tud menni a problémák, érzelmi beragadások szintéjéről, s párbeszédek nélkül is meg tudják találni a harmóniát.”  –  Gergő

 

 

 

 

S egy vers, melyet egyik kedves résztvevő alkotott a tábori élményeiről:

Késztetésem van e pár sort papírra vetni.

Talán segít legközelebb a jelentkezésben másnak is dönteni.

E röpke két nap alatt szinte megállt az idő,

néha meg úgy rohant, mint golyó, mit puska kilő.

 

S, hogy mit kaptam ezen idő alatt…mit is soroljak,

a nyújtástól és jógától édes-égő izomlázat.

Hol hátat-hátnak vetve, olykor nyögve vagy épp nevetve

de végtelen türelemmel-figyelemmel egymást két ember segítette.

Majd a belső csendemben fedezhettem fel igazságokat,

hogy miért küzdök, s miért építek magamban gátakat.

 

Tanulom a tudatosságot, hogy  mindig jelen legyek,

fejlődni vágyom, hogy először magamon, majd másokon is segíthessek!

A sok élmény, érzékelés, meditálás, gyakorlás…

A benső csend… egymás lelkébe pillantás…

Had jöjjenek mosolyok, kacajok, elemi erővel feltörő könnyek,

mind-mind tisztítanak, igazi családdá kovácsolnak minket.

 

A támogatást, szeretetet mind köszönhetem nektek,

s a végtelen szeretetóceánt miben általatok merítkezhetek.

Melyet érzékeltem az asztalnál is, mit szertartáskor-étkezéskor ülünk körbe.

A torkomban gombóc, s szinte felemel az otthon levés, együvé tartozás fényözöne.

Bízom benne, ezt nem csak én éltem meg e rövid elvonulás alatt,

hol a barátság, az elfogadás energiája egyre csak dagad.

 

(Még csak most jönne a sorban a szomszéd hangoskodó kakas,

kinek szerintem nem csak én kívántam hajnali 2-kor egy rókát..ravaszt!

Ja,dehogy, hisz belsőcsendünkben nem kelthetett komoly zavart) :)

 

Végezetül, Kedveseim, Barátaim, Családom!

E sok szeretetet, sírást-nevetést,törődést, fejlődést

tiszta szívből köszönöm, s mindenkinek kívánom!

– Edit – 

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »