100 karakter tábla

Lu Dong-bin (más átíratban Lu Tung-pin) egyike a nyolc taoista halhatatlannak. A belső alkímia (neidan) egyik első mesterének tartják. Híres átfogó szemléletéről, mellyel feltárja és kitágítja a taoizmus alapelveit a végtelenbe. Ily módon tanítása – különösen a 100 karakter tábla – meghalad minden izmust, lehetővé téve ezzel, hogy vallástól, filozófiai irányzattól függetlenül mindenki bölcsülhessen belőle.

A 100 karakter tábla elnevezésű tanításban Lu Dong-pin egy térképet ad számunkra, mellyel átalakíthatjuk természetünket s elérhetjük a nem-duális (nem-kettős) világlátást. E gyakorlat megváltoztatja minden átélt pillanat érzékelését, érzelmei szokásmintánkat, így nyugodtabbá, boldogabbakká válhatunk. A gyakorlat egyik fő aspektusa az öntudatosságunk fejlesztése.

 

1-4 sor összefoglaló

LuDongPing - 100 karakter tábla, taoista tanítás

Heng Chang mester előadása a 100 karakter tábláról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »