Tea szertartás

teatalakozoA Teatalálkozók során lehetőség nyílik megkóstolni a főbb teafajtákat (fehér, sárga, zöld, oolong, pu erh, fekete (vörös), illetve azok számos változatát (lásd lentebb). Továbbá a résztvevők megismerkedhetnek és maguk is elsajátíthatják a Kung Fu tea készlettel való teakészítést.

A program része a Teameditáció, mely során kapcsolatba léphetünk önmagunkkal, lényünk mélyebb rétegeivel. Segíteni tud abban, hogy tisztábban lássuk és érezzük a bennünk zajló folyamatokat. A csendben felismerhetjük belső állapotainkat, megláthatjuk vakfoltjainkat és árnyékainkat.

A Teameditáció közben magunkba nézünk, a tudatunkra úgy, ahogy az van, mindenféle értelmezés vagy ítélet nélkül. Legyen a tudatunk tiszta vagy szennyezett, teljes vagy zavarodott, nekünk csak arra van szükségünk, hogy tanúja legyünk ennek az állapotnak. Ha egyszer mentesek leszünk az ítélkezés és a vádaskodás alól, akkor spirituálisan nyitottak leszünk, megértjük a saját mélyebb részünket és nyitottabbá válunk arra, hogy elfogadjunk másokat és mások eltérő nézőpontját.

 

 

Teatalálkozó következő időpontjai:

2013. május

Teatalálkozó díja: 3.500 Ft, mely tartalmazza az elfogyasztott kb. 3-4 fajta teát is.

Előleg: 1.000 Ft

Jelentkezni e-mailben az eljtudatosan@aranyhegy.com címen lehetséges.

Cím: módosítás alatt

A Teatalálkozó minimum 5 fővel indul, a maximális létszáma 8 fő.

 

A legutóbbi teafajták, melyet megkóstoltunk:

 

 

TAI MU LONG ZHUTAI MU LONG ZHU (zöld) Sárkánygyöngy (a tian-hegyi sárkány gyöngye)
Fujiani, rügyes, erősen prémes hajtásokból golyócskákká formált zöldtea, egyszerre lágy és testes, kifejezetten édes ízzel. A gyöngyformának köszönhetően a levelek egy része a többedik leöntéskor találkozik csak vízzel, miáltal a tea kivételesen hosszan képes megőrizni önálló karakterét.

 

 BAI MU DANBAI MU DAN (fehér) „Fehér bazsarózsa”

Barnás szélű, lapos zöld levelek, és nagy számú ezüstösen pelyhes rügy jellemzi. Lágy, „zöld” illat és „füves” ízvilág az övé.

 

PU ERH CHI TSE BEENG CHA 

PU ERH CHI TSE BEENG CHA (pu-erh)

Hetes tealepénycsomag. Lepény formájúra préselt, hetesével tárolt pu-erh. Yunnan tartományban állítólag a család (kör alak) és a hosszú élet (maga a tea) jelképeként hagyományos nászajándéknak számít.

 

 TIE GUAN YIN JADETIE GUAN YIN “JADE” (oolong)Vas Guan Yin – az együttérző szeretet “vas” istennője
A zöld oolongok közt akár a legmagasabb kategóriába tartozó teafajta, Fujian (Fucsien) tartományból. Ízének köszönhetően a teák egy külön törzsét adja, ezen belül viszont ahány kert, annyiféle TGY, a teakészítő kertje, szokásai, tehetsége és odaadása függvényében. A mi TGY-ünk középkategóriásnak, egyben kellemesnek mondható. A szabálytalan, arany- és sötétzöld színű golyócskákból átható, jellegzetes, máshoz alig hasonlítható illatú, klasszikus, édes utóízű főzet készíthető.

 

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:

 

Berki Renáta és Varga István

 

 

 

További tea progrmjaink:
1. Teázók részére

Olyan modern tea szertartást ajánlunk, mely illeszkedik modern és gyorsított világunkba, mégis megtartja meditatív, bensőséges jellegét. A résztvevők felfedezhetik a teaivás egy speciális módját, mely során bepillantást nyerhetnek tudatállapotuk rejtekébe, megismerhetik gondolkodási és érzelmi sémáikat, megláthatják vakfoltjaikat.

Lehetőség van a Teázó életében speciális eseményként vagy a mindennapok részeként megtartani a Tea szertartást. További információ a TeaMeditáció oldalon.

 

2. Cégek számára

Olyan csoportos tea szertartást ajánlunk, amely alkalmas arra, hogy közös szellemiséget és egységes hangulatot keltsen a cég munkatársai között, ami által erősödik a csoport kohézió, javul az együttműködési szándék. A tea szertartásban a résztvevők aktív szerepet játszanak, egymással és a csoporttal interakcióba lépnek, a tea ivása során folyamatosan tudatossági gyakorlatot végeznek.

A vállalati szektorban dolgozók számára sokszor nehéz a stressz megfelelő kezelése, a stabilitás és középpont megtartása, különösen az időhiány következtében.  Egy csésze tea tudatosan való elfogyasztása néhány percnél nem tart tovább, mégis alkalmas arra, hogy vissza szerezzük egyensúlyunkat, érzelmi stabilitásunkat és tiszta gondolkodásunkat és hozzásegít, hogy újra a munkánkra tudjunk teljes körűen összpontosítani.

Ez a tea szertartás beilleszthető a vállalati tréningbe,  a csapatépítő napba vagy a vállalat speciális eseményeibe.

 

3. Gyakorló csoportok, elvonulások alkalmára

Amennyiben elvonulást, gyakorló napot, workshopot tartasz és szeretnéd programodat egy örömteljes, egyedi és gyakorlatias módszerrel gazdagítani, örömmel csatlakozunk Hozzád!

A teaszertartás jellegét a programodhoz igazítjuk.

Hírek

Kapcsolódás Tábor!
2019. október 18 – 20.

------------------------------

Újra Himalájai Túra !
2019. augusztus 18 – szeptember 07.

A Himalája egy csodálatos világba enged betekintést, miközben önmagunk határait és azon túli világot is tapasztaljuk. Akarva akaratlan, látásmódunkra, érzékelésünkre erőteljes hatással van ez a külünleges világ. Gyere, próbáld ki te is !
------------------------------

Álmodjunk Közösen!

Álmodtunk egy olyan világról melyben boldogan élhetünk. Ahol a megosztottság helyett a megértés, a tudatlanság helyett a tudatosság a cél. Egy olyan közeget, ahol kiteljesedhet az egyén potenciálja, megvalósíthatja az álmait egy támogató közösség segítségével.
------------------------------
Kulturális Klub

Rendszeresen alkalmat kívánunk különféle kulturális programokon való együttes részvételre. A megosztás, az együttlét gazdagítja a programot!
Gyere velünk koncertre, múzeumba, színházba.
Az aktuális programokról a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

------------------------------

Kiránduló Klub

Gyere velünk kirándulni! Havonta, két havonta elmegyünk együtt valahova Budapest környékén, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, feltöltődjünk a Természet Átható Erejével.
Az aktuális kirándulás részleteiről a levelezőlistán és az Arany Hegy Facebook profilján értesülhetsz.

Translate »